Liga Europa - nouă locuri rămase pentru 16-imi

Ultimele nouă formaţii calificate pentru şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa se vor decide la mijlocul acestei săptămâni, odată cu disputarea etapei finale a fazei grupelor, până în prezent fiind cunoscute 23 echipe calificate, 15 din această competiţie şi opt din Liga Campionilor.

124 afișări
Imaginea articolului Liga Europa - nouă locuri rămase pentru 16-imi

Liga Europa - nouă locuri rămase pentru 16-imi (Imagine: Shutterstock)

Printre formaţiile ce vor juca în primăvara europeană se pot număra şi două echipe din România, Steaua şi FC Vaslui. Înaintea ultimei etape, situaţia în cele 12 grupe este următoarea:

Grupa A

1. PAOK Salonic - 11 puncte;

2. Rubin Kazan - 10 puncte, +6 golaveraj;

3. Tottenham - 7 puncte, +1 golaveraj;

4. Shamrock Rovers - 0 puncte.

Ultimele meciuri - joi, ora 20.00

PAOK Salonic (Grecia) - Rubin Kazan (Rusia)

Shamrock Rovers (Irlanda) - Tottenham (Anglia)

- PAOK este calificată în 16-imi. Tottenham se mai poate califica doar dacă învinge în Irlanda la un scor care cel puţin să egaleze golaverajul ruşilor, iar Rubin pierde meciul cu PAOK. În caz de egalitate de puncte şi de golaveraj între Tottenham şi Rubin, englezii merg mai departe datorită coeficienului UEFA superior.

Grupa B

1. Standard Liege - 11 puncte;

2. Hannover '96 - 8 puncte;

3. FC Copenhaga - 5 puncte;

4. Vorskla Poltava - 2 puncte

Ultimele meciuri - joi, ora 20.00

Hannover '96 (Germania) - Vorskla Poltava (Ucraina)

FC Copenhaga (Danemarca) - Standard Liege (Belgia)

- Standard Liege şi Hannover sunt calificate în 16-imi, în această ordine.

Grupa C

1. PSV Eindhoven - 13 puncte;

2. Legia Varşovia - 9 puncte;

3. Hapoel Tel Aviv - 4 puncte;

4. Rapid Bucureşti - 3 puncte.

Ultimele meciuri - joi, ora 20.00

Hapoel Tel-Aviv (Israel) - Legia Varşovia (Polonia)

PSV Eindhoven (Olanda) - Rapid Bucureşti (România)

- PSV Eindhoven şi Legia sunt calificate în 16-imi în această ordine.

Grupa D

1. Sporting Lisabona - 12 puncte;

2. FC Vaslui - 6 puncte;

3. Lazio - 6 puncte;

4. FC Zurich - 2 puncte.

Ultimele meciuri - miercuri, ora 20.00

FC Zurich (Elveţia) - FC Vaslui (România)

Lazio Roma (Italia) - Sporting Lisabona (Portugalia)

- Sporting este calificată în 16-imi de pe primul loc al grupei. FC Vaslui se va califica dacă va câştiga la Zurich sau dacă Lazio nu obţine un rezultat mai bun decât formaţia română în partida cu Sporting.

Grupa E

1. Stoke City - 11 puncte;

2. Beşiktaş - 9 puncte, +4 golaveraj;

3. Dinamo Kiev - 6 puncte, 0 golaveraj;

4. Maccabi Tel Aviv - 1 punct.

Ultimele meciuri - miercuri, ora 20.00

Dnamo Kiev (Ucraina) - Maccabi Tel-Aviv (Israel)

Beşiktaş (Turcia) - Stoke City (Anglia)

- Stoke City este calificată în 16-imi. O victorie sau un egal cu Beşiktaş le asigură englezilor primul loc în grupă. Beşiktaş merge mai departe cu un rezultat de egalitate, iar o victorie le oferă locul I în grupă. Dinamo Kiev mai poate spera la calificare dacă reuşeşte o victorie cu Maccabi, iar Beşiktaş pierde. Ucrainenii mai trebuie cel puţin să egaleze golaverajul turcilor. În caz de egalitate de puncte şi de golaveraj, Dinamo Kiev se califică datorită coeficientului UEFA mai bun.

Grupa F

1. Athletic Bilbao - 13 puncte;

2. FC Salzburg - 7 puncte;

3. PSG - 7 puncte;

4. Slovan Bratislava - 1 puncte.

Ultimele meciuri - miercuri, ora 20.00

Slovan Bratislava (Slovacia) - Salzburg (Austria)

Paris Saint-Germain (Franţa) - Athletic Bilbao (Spania)

- Athetic Bilbao este calificată în 16-imi de pe primul loc al grupei. Salzburg stă mai bine la capitolul meciuri directe cu PSG, astfel că în cazul unei victorii în Slovacia obţine calificarea. PSG are nevoie de un rezultat cu puncte (egal sau victorie) superior formaţiei austriece pentru a merge mai departe.

Grupa G

1. Metalist Harkov - 13 puncte;

2. AZ Alkmaar - 7 puncte, +3 golaveraj;

3. Austria Viena - 5 puncte, - 3 golaveraj;

4. Malmo - 1 punct.

Ultimele meciuri - joi, 22.05

AZ Alkmaar (Olanda) - Metalist Harkov (Ucraina)

Austria Viena (Austria) - Malmö (Suedia)

- Metalist Harkov este calificată în 16-imi de pe primul loc al grupei. AZ Alkmaar merge mai departe cu o victorie sau cu un rezultat de egalitate dacă Austria Viena nu câştigă la o diferenţă de cel puţin 7 goluri. Dacă Austria învinge, iar AZ pierde, formaţia din Viena accede în faza următoare. În caz de egalitate de puncte şi de golaveraj între AZ şi Austria, olandezii se califică datorită coeficientului UEFA mai bun.

Grupa H

1. FC Bruges - 10 puncte;

2. Sporting Braga - 10 puncte;

3. Birmingham FC - 7 puncte;

4. Maribor - 1 punct.

Ultimele meciuri - joi, 22.05

FC Bruges (Belgia) - Sporting Braga (Portugalia)

Birmingham (Anglia) - Maribor (Slovenia)

- Un rezultat de egalitate în meciul dintre FC Bruges şi Braga califică ambele formaţii în 16-imi, cu FC Bruges pe primul loc. Birmingham se mai poate califica numai dacă învinge pe Maribor şi Braga câştigă la Bruges, datorită rezultatelor directe mai bune ale englezilor cu formaţia belgiană. Braga are rezultate directe mai bune în meciurile cu Birmingham.

Grupa I

1. Atletico Madrid - 10 puncte;

2. Udinese - 8 puncte;

3. Celtic Glasgow - 5 puncte;

4. Rennes - 3 puncte.

Ultimele meciuri - joi, 22.05

Udinese (Italia) - Celtic Glasgow (Scoţia)

Atletico Madrid (Spania) - Rennes (Franţa).

- Atletico Madrid este calificată în 16-imi, iar un egal cu Rennes îi asigură prima poziţie a grupei. Celtic se poate califica numai dacă va învinge la Udinese. Formaţia italiană va termina pe locul secund dacă remizează cu Celtic şi pe primul loc în cazul în care învinge formaţia scoţiană, iar Atletico pierde meciul cu Rennes.

Grupa J

1. Schalke 04 - 11 puncte;

2. Maccabi Haifa - 6 puncte;

3. Steaua Bucureşti - 5 puncte;

4. AEK Larnaca - 5 puncte.

Ultimele meciuri - miercuri, ora 22.05

Maccabi Haifa (Israel) - Schalke 04 (Germania)

Steaua Bucureşti (România) - AEK Larnaca (Cipru)

- Este singurea grupă în care toate echipele păstrează şanse de calificare, cu excepţia lui Schalke, aflată deja în 16-imile competiţiei de pe primul loc al grupei. Maccabi Haifa va obţine biletele pentru faza următoare dacă o învinge pe Schalke sau în cazul în care obţine un rezultat de egalitate în timp ce Steaua remizează şi ea în partida cu Larnaca. Dacă Maccabi pierde cu Schalke, iar Steaua şi AEK Larnaca termină la egalitate, toate cele trei formaţii încheie grupa cu 6 puncte. În această situaţie se va întocmi un clasament în trei cu rezultatele acestora, care va propulsa formaţia israeliană în 16-imi. Daca Maccabi nu învinge, atunci Steaua sau AEK se pot califica în cazul în care una dintre ele câştigă meciul direct.

Grupa K

1. Twente Enschede - 13 puncte;

2. Fulham - 7 puncte;

3. Wisla Kracovia - 6 puncte

4. Odense BK - 3 puncte.

Ultimele meciuri - miercuri, ora 22.05

Wisla Cracovia (Polonia) - Twente (Olanda)

Fulham (Anglia) - Odense (Danemarca)

- Twente Enschede este calificată în 16-imi de pe primul loc al grupei. Fulham are o situaţie mai bună în meciurile directe cu Wisla, astfel că, pentru a accede în 16-imi, formaţia poloneză trebuie să câştige meciul cu Twente, iar Fulham să nu învingă pe Odense.

Grupa L

1. Anderlecht - 15 puncte, +11 golaveraj;

2. Lokomotiv Moscova - 12 puncte, +5 golaveraj;

3. Sturm Graz - 3 puncte;

4. AEK Atena - 0 puncte.

Ultimele meciuri - miercuri, 22.05

Sturm Graz (Austria) - AEK Atena (Grecia)

Anderlecht (Belgia) - Lokomotiv Moscova (Rusia)

- Anderlecht şi Lokomotiv sunt calificate în 16-imi. Lokomotiv poate termina pe primul loc al grupei dacă învinge la Bruxelles la cel puţin două goluri diferenţă, începând cu scorul de 3-1. Dacă echipa rusă se impune cu 2-0 (acelaşi scor înregistrat în victoria belgienilor la Moscova), Anderlecht va ocupa prima poziţie a grupei datorită golaverajului superior.

În acest moment sunt calificate deja din faza grupelor următoarele 15 echipe: PAOK Salonic, Standard Liege, Hannover '96, PSV Eindhoven, Legia Varşovia, Sporting Lisabona, Stoke City, Athetic Bilbao, Metalist Harkov, Sporting Braga, Atletico Madrid, Schalke 04, Twente Enschede, Anderlecht şi Lokomotiv Moscova.

Din Liga Campionilor, vor evolua în 16-imile Ligii Europa formaţiile ocupante ale locurilor trei în cele opt grupe: Manchester United, Manchester City, FC Porto, Trabzonspor, Ajax Amsterdam, CF Valencia, Olympiacos Pireu şi Viktoria Plzen.

Tragerea la sorţi a partidelor din 16-imile şi optimile de finală Ligii Europa va avea loc vineri. Meciurile din 16-imile de finală vor avea loc în 16 şi 23 februarie 2012.

Finala competiţiei este programată la 9 mai 2012, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici