Liga I: Steaua Bucureşti a învins Astra Giurgiu, scor 2-0, în etapa a XIX-a

Echipa Steaua Bucureşti a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Astra Giurgiu, în ultimul meci al etapei a XIX-a a Ligii I şi s-a distanţat la zece puncte în clasament.

499 afișări
Imaginea articolului Liga I: Steaua Bucureşti a învins Astra Giurgiu, scor 2-0, în etapa a XIX-a

Steaua Bucureşti a învins Astra Giurgiu, scor 2-0, în ultimul meci al etapei a XIX-a a Ligii I (Imagine: Shutterstock)

Golurile învingătorilor au fost marcate de Tănase '13 şi Prepeliţă '75.

1-0: Defensiva oaspeţilor nu a reuşit să respingă un balon centrat din corner de pe partea dreaptă şi Tănase a înscris cu un şut de la patru metri lateral dreapta.

2-0: Adi Rocha i-a pasat lui Prepeliţă şi mijlocaşul stelist a înscris cu un şut în forţă de la 10 metri lateral stânga.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Chipciu, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Rusescu (M. Costea '80), Tănase (Prepeliţă '74) - Nikolici (Adi Rocha '68). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Astra Giurgiu: Lung - Bărboianu, Găman, Mureşan, Junior Morais - Seto, Yahaya - William (Enache '55), Budescu (Tembo '56), Distefano - Fatai (Ivanovski '76). Antrenor: Valentin Sinescu.

Cartonaşe galbene: Prepeliţă '90+4 / Budescu '57.

Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Aurel Oniţă, Octavian Şovre (asistenţi) - Cătălin Popa (rezervă).

Observatori: Dan Petrescu, Claudiu Popa.

La partida din Ghencea au asistat 9.852 de spectatori, dintre care 500 de fani ai Astrei.

În prima repriză, Steaua a jucat în tricouri bleu, iar oaspeţii au evoluat în alb, jucătorii celor două formaţii putând fi uşor confundaţi. La pauză, steliştii şi-au schimbat echipamentul şi au evoluat în echipament roşu. În prima repriză, numerele de pe tricourile steliştilor erau jumătate scrise cu roşu şi jumătate cu albastru.

Suporterii Stelei au afişat următoarele bannere: "Mami nu aprinde lumânările că ne bate nenea jandarmul", "Meteo: Ghencea +11, Ştefan cel Mare -14, Giuleşti -18" şi "Odihneşte-te în pace Cosmin", cu referire la fanul dinamovist decedat la sfârşitul lunii noiembrie.

La începutul meciului fanii de la tribuna a doua au aruncat cu bulgări de zăpadă la intrarea echipelor în teren. Bulgării i-au lovit pe jucătorii ambelor formaţii, dar şi pe oficialii partidei. În minutul 40, Constantin Budescu a refuzat să execute o lovitură de colţ, deoarece fanii Stelei de la Peluza Sud aruncau cu bulgări în el. La finalul primei reprize, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, s-a îndreptat spre banca Astrei Giurgiu pentru a-l proteja pe preşedintele Dinu Gheorghe de bulgării aruncaţi din tribune. De asemenea, de la staţia de amplificare s-a făcut apel în mai multe rânduri pentru a nu se mai arunca cu bulgări.

În minutul 57, Budescu, care abia fusese înlocuit, a vrut să ajungă la vestiare prin teren, încercând să se protejeze astfel de bulgării aruncaţi de suporteri din tribune. Arbitrul Alexandru Tudor l-a observat şi i-a acordat cartonaşul galben.

După ce a fost schimbat în minutul 80, atacantul stelist Raul Rusescu a mers în Peluza Sud şi a cântat alături de fani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici