Liga Spaniolă de Fotbal depune plângere la UE în legătură cu susţinerea financiară a clubului PSG din Qatar

Liga Spaniolă de Fotbal a depus o plângere la Comisia Europeană cu privire la "mecanismele de finanţare" folosite de Paris Saint-Germain, deţinută de Qatar.

438 afișări
Imaginea articolului Liga Spaniolă de Fotbal depune plângere la UE în legătură cu susţinerea financiară a clubului PSG din Qatar

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Liga spaniolă a precizat, într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, că a acţionat în conformitate cu noile reglementări ale Uniunii Europene privind subvenţiile străine. Liga susţine că PSG, deţinută de Qatar Sports Investments din iunie 2011, are un avantaj neloial pe piaţa jucătorilor şi antrenorilor.

"La Liga a depus o plângere în care susţine că PSG a primit subvenţii străine din partea statului Qatar, ceea ce i-a permis să-şi îmbunătăţească poziţia competitivă, generând astfel distorsiuni semnificative pe mai multe pieţe naţionale şi din UE", a precizat liga, potrivit AP.

În ianuarie, Comisia Europeană, braţul executiv al UE, a adoptat noi reglementări privind subvenţiile străine acordate companiilor din interiorul Uniunii Europene. Potrivit UE, noile norme conferă "Comisiei competenţa de a investiga contribuţiile financiare acordate de ţări din afara UE companiilor care desfăşoară o activitate economică în UE şi de a remedia, dacă este necesar, efectele de denaturare ale acestora".

Liga spaniolă susţine că fondurile pe care PSG le-a primit din Qatar au permis campioanei Franţei să plătească preţuri în afara pieţei pentru a angaja talente de top.

Preşedintele ligii spaniole, Javier Tebas, a susţinut deseori acest lucru, folosind ca exemple capacitatea PSG de a plăti clauza de cumpărare de 220 de milioane de euro pentru a-l lua pe Neymar de la Barcelona şi reuşind să-i prelungească contractul lui Kylian Mbappé atunci când acesta era dorit de Real Madrid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici