Ligile de fotbal din Italia şi în Spania ar putea avea soarta campionatului din Olanda

Reluarea competiţiilor sportive în Italia nu are o dată fixă, ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a spus că "protocolul medical din Serie A este insuficient". Ministrul Sportului din Spania, Salvador Illa, a dezvăluit că a fost oprită iniţiativa de testare de coronavirus a jucătorilor.

370 afișări
Imaginea articolului Ligile de fotbal din Italia şi în Spania ar putea avea soarta campionatului din Olanda

Ligile de fotbal din Italia şi în Spania ar putea avea soarta campionatului din Olanda

Duminică, 26 aprilie, Italia a anunţat 260 de decese din cauza noului coronavirus, cel mai mic număr de la 15 martie încoace. Premiul Italiei, Giuseppe Conte, a ţinut o conferinţă de presă duminică seară, în care a vorbit şi despre reluarea activităţilor sportive. Conte a mărturisit că iubeşte fotbalul şi că „vom încerca să vedem dacă vom putea relua campionatele suspendate.

Vom accepta reînceperea lor doar dacă vom avea garanţia că toată lumea va fi în siguranţă. Nu vrem ca sportivii să se îmbolnăvească".

Conte a mai declarat că antrenamentele individuale, pe teren, se vor relua începând cu 4 mai, iar pe 18 mai echipele se vor putea reuni şi pregăti împreună.

Pe de altă parte, Ministrul Sportului din Italia, Vincenzo Spadafora, a dezvăluit că va fi greu să se reia fotbalul. "Protocolul medical din Serie A este insuficient", a spus Spadafora pentru Rai 2.

„Primim presiuni de la Liga Profesinistă de Fotbal din Italia, dar motivul din cauza căruia nu am stabilit nicio dată de reluare este pentru că nu ştim sigur când se va putea reîncepe, nu pentru că nu suntem capabili să hotărâm. Ni s-a oferit un protocol pentru recuperarea echipelor din A, dar membrii comitetului tehnico-ştiinţific au considerat că este insuficient. Au nevoie de informaţii suplimentare, pe care le vor primi în următoarele zile şi pe baza cărora vom decide. Dar nu glumiţi, nu vreau să boicotez campionatul de fotbal", a mai spus Spadafora.

Nici din Spania nu vin veşti bune. Ministrul Sportului, Salvador Illa, a spus că sporturile nu se vor relua până la vară şi că au oprit demersul pentru testarea jucătorilor pentru că reînceperea antrenamentelor a fost amânată. În plus, fotbaliştii au demonstrat solidaritate şi au declarat prin Asociţia fotbaliştilor din Spania că "sunt alte persoane care au nevoie de teste mai mult decât avem noi".

De asemenea, Rafa Ramos, preşedintele Asociaţiei medicilor cluburilor de fotbal spaniol, a spus că mingile de fotbal şi suprafeţele de joc vor trebui sterilizate dacă vor fi reluate meciurile.

„Toate materiale, chiar şi terenurile, trebuie să fie dezinfectate la început, la pauză şi la finalul meciurilor.

Este posibil să te infectezi de la minge, dar când eşti lovit de o minge sterlizată este foarte greu să te infectezi", a spus Ramos, pentru El Pais.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici