Limitări salariale în fotbalul din China. Suma maximă pe care o vor putea câştiga jucătorii străini

Federaţia Chineză de Fotbal a hotărât, miercuri, să impună anumite limitări salariale, atât pentru jucătorii străini, cât şi pentru cei chinezi, în vederea susţinerii fotbaliştilor autohtoni şi a evitării intrării în colaps.

263 afișări
Imaginea articolului Limitări salariale în fotbalul din China. Suma maximă pe care o vor putea câştiga jucătorii străini

Sursa FOTO: Hepta.ro

Salariul anual net al jucătorilor străini care vor sosi în prima ligă chineză în următoarea fereastră de transferuri, cea din această iarnă, va fi limitat la trei milioane de euro, transmite china.org.cn.

De asemenea, jucătorii chinezi vor putea obţine cel mult 1,3 milioane de euro, iar cluburile nu vor avea dreptul să cheltuie mai mult de 141 de milioane de euro pentru transferurile din următorul sezon.

"Cluburile au ars prea mulţi bani, iar fotbalul nostru nu a fost condus într-un mod durabil. Dacă nu luăm masuri rapid, mi-e teamă că se apropie colapsul", a declarat Chen Xuyuan, preşedintele Federaţiei Chineze, potrivit sursei citate.

În şedinţa care a avut loc miercuri, a mai fost stabilit că o echipă din prima liga chineză poate avea maximum cinci jucători străini în lot, cu unul mai mult faţă de perioadă anterioară. Totuşi, doar patru dintre aceştia vor avea dreptul să fie pe teren în acelaşi timp.

În schimb, asupra bonusurilor contractuale nu a fost luată nicio măsură pentru moment, o şansă în plus pentru cluburile care îşi doresc să atragă în continuare jucători importanţi din Europa, aşa cum s-a întâmplat în istoria recentă.

Cluburile din China au devenit atractive pentru fotbalişti celebri din Europa aflaţi, de obicei, aproape de finalul carierei. Printre numele importante care au evoluat sau evoluează în ţara asiatică se numără cele ale lui Oscar, Marko Arnautovic, Carlos Tevez, Marouane Fellaini, Ezequiel Lavezzi, Hulk sau Stephan El Shaarawy. De asemenea, în această vară, galezul Gareth Bale a fost aproape de venirea la Jiangsu Suning, echipa lui Cosmin Olăroiu, însă, în cele din urmă, plecarea atacantului de la Real Madrid nu s-a mai concretizat.

Modificările impuse de Federaţia Chineză vizează şi dezvoltarea echipei naţionale, care nu traversează cea mai bună formă, fiind pe locul secund în grupa de calificare la Campionatul Mondial din 2022, sub Siria. Acest fapt a dus la plecarea antrenorului Marcello Lippi, care nu a fost înlocuit până în prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici