Lindsey Vonn nu va putea concura în proba masculină de coborâre, la Lake Louise

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a decis să nu îi permită campioanei olimpice Lindsey Vonn să concureze în proba masculină de coborâre din data de 24 noiembrie, de la Lake Louise (Canada), propunându-i doar să deschidă cursa.

214 afișări
Imaginea articolului Lindsey Vonn nu va putea concura în proba masculină de coborâre, la Lake Louise

Lindsey Vonn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consiliul FIS a confirmat că un concurent de un sex nu poate participa la cursele pentru celălalt sex şi nu vor exista excepţii de la regulamentele FIS. O invităm să trimită o solicitare comitetului de organizare pentru a deschide concursul", a precizat forul internaţional, într-un comunicat.

Cvadruplă câştigătoare a Cupei Mondiale la schi alpin (2008, 2009, 2010, 2012), Lindsey Vonn a cerut la începutul lunii octombrie permisiunea FIS pentru a concura alături de bărbaţi.

Directorul federaţiei germane de schi alpin, Wolfgagg Maier, califica în octombrie demersul lui Vonn drept "o lovitură foarte bună de publicitate" pentru campioana olimpică la coborâre din 2010.

În week-end-ul în cauză, Cupa Mondială feminină va avea loc la Aspen, în Colorado, etapa următoare fiind programată la Lake Louise. "Dacă Lindsey se va antrena şi va concura cu bărbaţii, ea va avea un mare avantaj faţă de rivalele ei, săptămâna următoare, pe acelaşi parcurs", era de părere Skaardal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici