Lionel Messi a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului 2009

Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, care câştigase deja balonul de Aur în acest an, a fost desemnat, luni, la Zurich, cel mai bun jucător al anului 2009 de către Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA).

30 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului 2009

Lionel Messi a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Messi s-a aflat în luptă pentru acest trofeu, care este acordat în baza voturilor antrenorilor şi căpitanilor echipelor naţionale, cu spaniolii Andres Iniesta şi Xavi Hernandez (ambii FC Barcelona), cu brazilianul Kaka şi cu portughezul Cristiano Ronaldo, câştigătorul de anul trecut (ambii de la Real Madrid).

Internaţionalul argentinian, în vârstă de 22 de ani, a câştigat Campionatul Mondial al cluburilor, la sfărşitul săptămânii trecute, împreună cu Barcelona. Messi a înscris 23 de goluri în sezonul trecut din Primera Division, iar în actuala ediţie are nouă reuşite.

Messi a câştigat în 2009, campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor şi a fost golgheterul Ligii Campionilor în sezonul trecut, cu nouă reuşite.

Lionel Messi este primul argentinian care primeşte această distincţie şi al doilea cel mai tânăr câştigător, după brazilianul Ronaldo în 1996, când avea 20 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici