Lionel Messi, acuzat de fraudă fiscală de peste patru milioane de euro în Spania

Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, este acuzat împreună cu tatăl său, Jorge Horacio Messi, pentru o fraudă fiscală mai mare de patru milioane de euro.

411 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi, acuzat de fraudă fiscală de peste patru milioane de euro în Spania

Lionel Messi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit procuraturii din Barcelona, un proces împotriva lui Lionel Messi şi a tatălui acestuia, care conţine trei capete de acuzare, a fost deschis. Anchetatorii susţin că Messi nu ar fi plătit taxe în valoare de patru milioane de euro pentru veniturile realizate în anii 2007, 2008 şi 2009, informează cadenaser.com.

Plângerea, semnată de procurorul Raquel Amado, a fost înaintată la tribunalul din Gava (Barcelona), unde fotbalistul argentinian îşi are reşedinţa.

Conform plângerii, Messi, desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist din lume, ar fi simulat mutarea drepturilor sale de imagine pe nişte firme aflate în paradisuri fiscale, ca Belize şi Uruguay, şi în acelaşi timp a semnat acorduri de licenţă sau servicii cu alte companii situate în jurisdicţii de "confort", precum Marea Britanie şi Elveţia.

Veniturile fotbalistului ar fi fost transferate din aceste ţări europene către societăţi aflate în paradisuri fiscale şi astfel nu au fost supuse impozitării, deoarece trezoreria spaniolă nu avea acces la informaţii.

Lionel Messi are un salariu anual de aproximativ 8,5 milioane de euro şi o avere estimată la 90 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici