Lionel Messi are parte de un turneu mondial compromis

Turneul mondial al lui Lionel Messi cu Inter Miami a fost dezastruos şi un coşmar de PR, scrie AP.

169 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi are parte de un turneu mondial compromis

Lionel Messi are parte de un turneul mondial compromis

Meciurile au ca scop promovarea şi marketingul, sperând să construiască un nou brand prin folosirea unor vedete precum Messi şi uruguayanul Luis Suarez. În schimb, turneul a avut parte în mare parte de PR prost şi de rezultate care nu au fost mult mai bune în meciurile care s-au întins din El Salvador, prin Dallas, în Arabia Saudită şi apoi la Hong Kong duminică.

Următoarea oprire este pe Stadionul Naţional din Tokyo, miercuri, împotriva lui Vissel Kobe, şi un meci de încheiere pe 16 februarie în Florida, împotriva lui Newell's Old Boys - clubul din copilărie al lui Messi din Argentina şi clubul care ar putea fi ultima sa destinaţie înainte de a se retrage.

În cinci meciuri, Inter Miami a fost depăşită cu 12-7 şi a obţinut o singură victorie. Şi asta a fost duminică în Hong Kong, unde o victorie cu 4-1 împotriva echipei locale a fost umbrită de fanii furioşi care au afişat pancarte cerând o rambursare şi huiduieli deoarece nici Messi şi nici Suarez nu au jucat - ambii fiind accidentaţi şi se resimţeau din cauza vârstei.

Messi are 36 de ani, iar Suarez are 37 de ani, iar ambii sunt din ce în ce mai supuşi unor accidentări urâte.

„Agitaţia de marketing în promovarea evenimentului către fanii globali creează aşteptări mari, împreună cu subvenţionarea evenimentului de către guvern”, a declarat John Grady, profesor de drept sportiv la Universitatea din Carolina de Sud, pentru The Associated Press. „Acest lucru creşte, de asemenea, aşteptările ca jucătorii de marcă să apară aşa cum au fost anunţaţi”.

Chiar dacă fanii ştiu că meciurile sunt pentru antrenament şi nu au nicio importanţă în clasament, ei aleg totuşi să plătească preţuri mari şi să participe.

„Pe măsură ce tot mai multe echipe de fotbal recrutează talente de elită cu un mare număr de urmăritori, inclusiv pe reţelele de socializare, se creează o situaţie în care neprezentarea provoacă indignarea fanilor şi duce la dureri de cap în materie de relaţii publice”, a adăugat Grady.

Antrenorul echipei Inter Miami, Gerardo Martino, şi-a cerut scuze pentru absenţa lui Messi după meciul de duminică din Hong Kong. Fanii care au asistat la antrenamentul de sâmbătă l-au văzut cel puţin pe căpitanul argentinian la un şut, pe teren fiind prezent şi David Beckham, coproprietar al lui Miami.

„Înţelegem dezamăgirea fanilor pentru absenţa lui Leo (Messi) şi a lui Luis Suarez”, a declarat Martino. „Înţelegem că mulţi fani sunt foarte dezamăgiţi şi le cerem iertare. Ne-am fi dorit să-i trimitem pe Leo şi Luis pe teren măcar pentru o perioadă, dar riscul era prea mare”.

Messi a intrat pe teren în ultimele şapte minute în înfrângerea cu 6-0 de la Al-Nassr - unul dintre cele două meciuri de la Riyadh, Arabia Saudită - în timp ce Inter Miami se pregăteşte pentru debutul sezonului în MLS pe 22 februarie.

Nimeni nu ştie dacă Messi va juca miercuri în Japonia şi, dacă da, cât de mult. Martino va fi cu siguranţă sub presiune pentru a-l folosi puţin, dar Messi va avea cu siguranţă ultimul cuvânt.

Inter Miami se va antrena marţi la periferia oraşului Tokyo, în condiţiile în care se anunţă zăpadă. Miercuri se anunţă un cer însorit, dar temperaturi la ora jocului în jurul valorii de îngheţ.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici