Lionel Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume

Atacantul argentinian al formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, este cel mai bine plătit fotbalist din lume, cu un venit anual în 2009 estimat la 33 de milioane de euro, conform unui clasament al publicaţiei France Football.

295 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume

Lionel Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Messi ocupă primul loc după ce a obţinut 10 milioane de euro din salariu, patru milioane de euro ca prime şi 19 milioane de euro din venituri publicitare.

Locul doi este ocupat de englezul David Beckham (30,4 milioane de euro), în timp ce pe trei se află cel mai scump jucător din lume, Cristiano Ronaldo (30 milioane de euro).

Kaka (Real Madrid), cu 18,8 milioane de euro, şi Thierry Henry (FC Barcelona), cu 18 milioane de euro, se află pe locurile 4, respectiv 5.

Locul şase îi revine lui Ronaldinho, de la AC Milan, cu 17,2 milioane de euro, urmat de Carlos Tevez (Manchester City- 15,4 milioane de euro) şi Zlatan Ibrahimovici (FC Barcelona - 14,5 milioane de euro). Frank Lampard, de la Chelsea, câştigă 14,2 milioane de euro şi ocupă locul 9, fiind urmat de camerunezul Samuel Eto'o (Inter Milano - 13,8 milioane de euro).

În topul antrenorilor conduce Jose Mourinho, portughezul de la Internazionale Milano câştigând 13 milioane de euro anual. Mourinho este urmat de predecesorul său de la Inter, în prezent la Manchester City, Roberto Mancini, care câştigă cu un milion mai puţin ca portughez. Podiumul este încheiat, cu 9,5 milioane de euro, de Luiz Felipe Scolari, în prezent la FC Bunyodkor, în Uzbekistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici