Lionel Messi şi Lewis Hamilton împart premiul de „sportivul anului” la Laureus Awards

  • Lewis Hamilton şi Lionel Messi au fost desemnaţi amândoi „sportivul anului” la gala Laureus Awards
  • Simone Biles este „sportiva anului”
  • Echipa de rugby a Africii de Sud a fost desemnată Echipa Anului
473 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi şi Lewis Hamilton împart premiul de „sportivul anului” la Laureus Awards

Lionel Messi şi Lewis Hamilton împart premiul de sportivul anului la Laureus Awards

Pentru prima dată în istoria de 20 de ani a galei care îi premiază pe cei mai buni sportivi din lume, doi nominalizaţi au obţinut un număr egal de voturi şi împart premiul: Lionel Messi şi Lewis Hamilton.

Britanicul Lewis Hamilton a votat sportivul anului după ce a câştigat pentru a şasea oară în carieră campionatul mondial de Formula 1 după ce a obţinut 11 victorii şi 17 podiumuri. În acelaşi timp, Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător de fotbal al lumii pentru o şasea oară, stabilind un nou record în ceea ce priveşte câştigarea Balonului de Aur.

Premiul de sportiva anului a fost câştigat de gimnasta Simone Biles. Americanca a devenit anul trecut cea mai medaliată sportivă din istoria campionatului mondial, după ce a obţinut a 25-a medalie din carieră. Ea a fost desemnată sportiva anului la Laureus World Sports Awards după ce a mai primit distincţia în 2017 şi 2019.

Echipa de rugby a Africii de Sud, câştigătoarea Cupa Mondială din Japonia de anul trecut, a fost desemnată Echipa Anului, învingând FC Liverpool, deţinătoarea Champions League, şi echipa feminină de fotbal a Statelor Unite, câştigătoarea Cupei Mondiale.

Lista câştigătorilor:
Sportivul anului: Lewis Hamilton şi Lionel Messi (pilot F1, Marea Britanie; fotbalist, Argentina)
Sportiva anului: Simone Biles (gimnastă, SUA)
Echipa anului: Echipa de rugby a Africii de Sud
Debutul anului: Egan Bernal (ciclist, Coolumbia)
Revenirea anului: Sophia Floersch (pilot, Germania)
Sportivul anului cu dizabilitaţi: Oksana Masters (schi fond, Ucraina)
Sportiv anului în sporturi extreme: Chloe Kim (snowboard, SUA)
Premiul pentru întreaga carieră: Dirk Nowitzki (baschet, SUA

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici