Preliminariile EURO 2020. România-Norvegia, scor 1-1, în preliminariile EURO 2020. Tricolorii au fost egalaţi în minutul 90+2

Echipa naţională de Fotbal a României a încheiat la egaliate meciul cu Norvegia, scor 1-1, din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au fost egalaţi în minutul 90+2, ratând şansa de a urca pe locul secund în grupă.

3385 afișări
Imaginea articolului Preliminariile EURO 2020. România-Norvegia, scor 1-1, în preliminariile EURO 2020. Tricolorii au fost egalaţi în minutul 90+2

Preliminariile EURO 2020. România-Norvegia, scor 0-0: George Puşcaş a ratat un penalty / 30.000 de copii şi însoţitorii lor sunt în tribune

UPDATE 00:40  Cosmin Contra, selecţionerul echipei naţionale a României, s-a arătat dezamăgit de remiza obţinută de tricolori contra Norvegiei, marţi seara, pe Arena Naţională, scor 1-1, în grupa F de calificare la Campionatul European din 2020.

România a condus cu 1-0 din minutul 62, însă norvegienii au egalat în prelungiri, în minutul 90+2, lucru care l-a nemulţumit teribil pe selecţioner. Chiar şi aşa, Contra crede că tricolorii pot obţine o victorie cu Suedia şi o remiză cu Spania, rezultate care le-ar aduce calificarea la turneul final.

"Eu cred că e un egal nemeritat. O primă repriză echilibrată, în care şi ei au avut ocazii, ne-au cam dominat pentru că nu am avut o posesie prelungită. După pauză, o repriză extraordinară, cu penalty ratat, gol marcat, ocazie imensă a lui Florin Andone. Contraatacuri bune duse la sfârşit, din păcate am luat gol pe final de meci. Îmi pare rău pentru că efortul depus de băieţi nu a fost încununat cu trei puncte. Nu pot decât să îmi felicit jucătorii şi să le spun că sunt mândru de ei. Cred în continuare în această calificare.

Dacă băieţii joacă precum azi, nu cred că avem motive să nu credem în această calificare. Mie mi s-a părut că am făcut un meci bun din toate punctele de vedere împotriva unui adversar extrem de bun şi de puternic. Noi, dacă înscriam şi al doilea gol, altul ar fi fost rezultatul, dar până la urmă contează că încă suntem în cărţile calificării. Batem Suedia, scoatem un punct în meciul cu Spania şi ne calificăm la Campionatul European.

Trebuia să bată Stanciu penalty-ul. Am avut o reacţie nelalocul ei după ratare, îmi cer scuze. Tensiunea a fost imensă înaintea acestui meci. Se întâmplă. Am vorbit cu George Puşcaş, totul s-a rezolvat foarte rapid pentru că sunt lucruri care se întâmplă şi probabil o să se bată foarte multă monedă pe lucrul ăsta, dar îmi cer scuze, lucrurile sunt ok din toate punctele de vedere", a declarat Contra, la ProTV.

Ulterior, Contra a vorbit şi despre modificările făcute, dar şi despre susţinerea masivă a celor aproximativ 30.000 de copii şi însoţitori prezenţi pe Arena Naţională.

"E frustrant pentru că nu am câştigat. Meritam. Nu-mi reproşez nimic, nu am ce. Schimbările au fost făcute pe cererile jucătorilor de a ieşi. Nu-i schimbam niciodată pe Mitriţă şi Anton dacă nu cereau schimbare. Au fost schimbări forţate. Am introdus jucători de atac, nu de apărare, în afară de intrarea lui Bordeianu în locul lui Anton. Dan Nistor ştiam că mă va ajuta şi pe fază de apărare.

N-avem cum să trecem peste atmosfera realizată de copii. Doresc să le mulţumesc din toată inima copiilor, profesorilor, părinţilor, celor care au venit cu ei la Bucureşti să aibă grijă de ei. Am avut lacrimi în ochi pentru că nu e uşor să aduni 30.000 de copii la un meci decisiv. Aveam lacrimi în ochi pentru această atmosferă, m-a atins şi pe mine şi pe băieţi", a mai spus Contra.

 

 

UPDATE 23:40 Meciul România-Norvegia s-a încheiat, scor 1-1

Alexandru Mitriţă a deschis scorul, în minutul 62. Fotbalistul lui New York City FC a beneficiat de o degajare greşită a portarului norvegian, a pătruns până la marginea careului advers şi a şutat în plasa norvegienilor, cu piciorul stâng.

Reuşita lui Mitriţă a venit la aproximativ 10 minute după ce tricolorii au ratat un penalty. Nicuşor Bancu a obţinut o lovitură de pedeapsă în minutul 51, după ce a fost faultat în careu, însă George Puşcaş a ratat de la punctul cu var. Atacantul lui Reading a ales să trimită pe jos, însă portarul Jarstein a respins.

În minutul 64, la doar un minut după ce a intrat pe teren, Florin Andone putea majora avantajul României, însă a trimis în bara transversală, cu capul, după o fază confuză în careul nordicilor.

Norvegia a egalat în minutul 90+2, după o lovitură de cap a lui Sorloth, din apropierea porţii lui Tătăruşanu.

Astfel, România se menţine pe locul 3, în spatele Spaniei şi Suediei.

Clasamentul grupei F de calificare, după opt runde disputate:

1. Spania - 20p
2. Suedia - 15p
3. România - 14p
4. Norvegia - 11p
5. Insulele Feroe - 3p
6. Malta - 3p

Meciurile rămase de disputat în grupa F:
15 noiembrie: România-Suedia/ Spania-Malta/ Norvegia-Insulele Feroe
18 noiembrie: Spania-România/ Suedia-Insulele Feroe/ Malta-Norvegia

 

UPDATE 22:55 România-Norvegia, scor 0-0, în minutul 52. George Puşcaş a ratat un penalty

Echipa naţională de fotbal se află le egalitate, scor 0-0, în meciul din grupa F de calificare la EURO 2020, care se dispută pe Arena Naţională. George Puşcaş a ratat un penalty, în minutul 52.

Nicuşor Bancu a obţinut o lovitură de pedeapsă în minutul 51, după ce a fost faultat în careu, însă George Puşcaş a ratat de la punctul cu var. Atacantul lui Reading a ales să trimită pe jos, însă portarul Jarstein a respins.

UPDATE 22:30 România-Norvegia, scor 0-0, la pauză. Mitriţă a ratat cele mai importante ocazii

În minutul 15, Mitriţă a fost aproape de a deschide scorul la capătul unui contraatac. Fotbalistul lui New York City FC a fost lansat de Stanciu în flanc, însă şutul său a trecut pe lângă bara norvegienilor.

Tot Mitriţă a avut o ocazie mare în minutul 45+1, când a şutat de la marginea careului, însă portarul nordicilor a respins.

De asemenea, Norvegia a avut şi ea o şansă importantă, în minutul 12. Odegaard a şutat periculos din apropierea careului, la colţul lung, însă Tătăruşanu a respins.

Naţionala, mesaj pentru copii: Pentru dragostea voastră curată, nu ne vom opri din luptă niciodată

Jucătorii echipei naţionale de fotbal a României au afişat un mesaj de mulţumire pentru cei aproximativ 30.000 de copii şi însoţitori prezenţi pe Arena Naţională, la meciul România-Norvegia, din grupa F de calificare la EURO 2020.

"Pentru dragostea voastră curată, nu ne vom opri din luptă niciodată", a stat scris pe un banner pe care jucătorii naţionalei României l-au afişat la antrenamentul de dinaintea meciului cu Norvegia.

29.854 de copii şi însoţitori sunt prezenţi la meci

29.854 de copii şi însoţitori sunt prezenţi la meciul România-Norvegia, care se dispută pe Arena Naţională, în grupa F de calificare la Campionatul European din 2020. România a doborât un record în ceea ce priveşte asistenţa la o partidă europeană la care este permis un astfel de acces limitat.

Cu puţin timp înaintea finalului primei reprize, crainicul de pe Arena Naţională a anunţat că la meciul România-Norvegia sunt prezenţi 29.854 de suporteri.

În urma meciului cu Norvegia, România a doborât recordul în privinţa numărului de spectatori la o partidă UEFA la care este permis exclusiv accesul copiilor. Cea mai mare prezenţă din toate timpurile la un astfel de joc avusese loc tot în acest sezon, la meciul Partizan Belgrad - AZ Alkmaar, din Europa League, când au fost prezenţi 22.000 de copii sub 14 ani şi însoţitorii lor.

Evenimentul inedit vine ca urmare a unei sancţiuni a UEFA, care a pedepsit naţionala României cu disputarea unui joc cu porţile închise în urma incidentelor de la meciurile cu Spania (1-2) şi Malta (1-0), din luna septembrie. Atunci, au existat scandări xenofobe, au fost aruncate torţe în teren, iar câţiva suporteri au pătruns pe suprafaţa de joc.

Totuşi, forul european a permis Federaţiei Române de Fotbal să aducă la stadion copii sub 14 ani din cadrul instituţiilor de învăţământ preşcolare sau şcolare, publice sau private, din cadrul academiilor şi şcolilor de fotbal, precum şi legiitimaţi la cluburi cu grupe de copii şi juniori. Fiecare grup de 10 copii trebuie însoţit de un cadru didactic sau de un antrenor.

Ştirea iniţială 

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte Norvegia, de la această oră, pe Arena Naţională, într-un meci din runda a opta a grupei F de calificare la Campionatul European din 2020. Partida a început marţi, la ora 21:45. Aproximativ 30.000 de copii şi însoţitori sunt prezenţi în tribune.

Spre deosebire de meciul cu Insulele Feroe, disputat sâmbătă, la Torhsavn, scor 3-0 pentru tricolori, Cosmin Contra a efectuat patru modificări. În locul lui Vlad Chiricheş, Ianis Hagi, Florinel Coman şi Florin Andone au intrat Adrian Rus, Răzvan Marin, Ciprian Deac şi Alexandru Mitriţă. De partea cealaltă, Norvegia se va baza pe doi atacanţi în echipa de start - King şi Odegaard.

Echipele din meciul România-Norvegia:

România: Tătăruşanu - Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu - Marin, Anton - Deac, Mitriţă, Stanciu - Puşcaş
Rezerve: Radu, Niţă, Toşca, Burcă, Coman, Hagi, Keşeru, Mogoş, Bordeianu, Nistor, Cicâldău, Andone
Selecţioner: Cosmin Contra

Norvegia: Jarstein - Elabdellaoui, Hovland, Ajer, Aleesami - Johansen, Berge, Henriksen, Selnaes - King, Odegaard
Rezerve: Nyland, Rossbach, Rosted, Glesnes, Sorloth, Elyounoussi, Midtsjo, Svensson, Meling, Johnsen, Normann
Selecţioner: Lars Lagerback

Arbitru: Bobby Madden (Scoţia) | Asistenţi: David Roome, Sean Carr (Scoţia) | Al patrulea oficial: Nicholas Walsh (Scoţia).

Meciul dintre România şi Norvegia, din runda a opta a grupei F de calificare la Campionatul European din 2020, este programat marţi, de la ora 21:45. Pe Arena Naţională sunt aşteptaţi peste 30.000 de copii şi însoţitori.

România şi Norvegia au nevoie de o victorie pentru a rămâne cu şanse reale în lupta pentru calificarea la Campionatul European din 2020.

De la aceeaşi oră, în grupa F de calificare la EURO 2020, se mai joacă partidele Insulele Feroe-Malta şi Suedia-Spania.

Clasamentul grupei F de calificare la EURO 2020, după şapte runde disputate:

1. Spania - 19p
2. Suedia - 14p
3. România - 13p
4. Norvegia - 10p
5. Malta - 3p
6. Insulele Feroe - 0p

Toate echipele mai au de disputat trei jocuri în preliminarii. La turneul final se vor califica primele două clasate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici