Liverpool a înregistrat pierderi de 49,4 milioane de lire sterline

Clubul Liverpool a înregistrat pierderi de 49,4 milioane de lire sterline (60,6 milioane de euro) în ultimul exerciţiu financiar, din cauza cheltuielilor legate de un proiect ratat privind un nou stadion şi de concedierea tehnicianului Roy Hodgson, a anunţat Companies House.

73 afișări
Imaginea articolului Liverpool a înregistrat pierderi de 49,4 milioane de lire sterline

Liverpool a înregistrat pierderi de 49,4 milioane de lire sterline

Potrivit organismului britanic, clubul a pierdut 35 de milioane de lire sterline cu proiectul de construire a stadionului HKS-Stanley Park.

În plus, gruparea Liverpool a fost nevoită să plătească o compensaţie de 8,4 milioane de lire sterline după demiterea lui Hodgson, la doar şase luni de la semnarea contractului.

Grupul american Fenway Sports Group, care a cumpărat clubul Liverpool în octombrie 2010 şi are în proprietate şi echipa de base-ball Boston Red Sox, a şters deja o datorie de 200 de milioane de lire sterline.

Potrivit directorului executiv al clubului, Ian Ayre, situaţia financiară a grupării ar fi fost echilibrată dacă nu ar fi existat cheltuielile legate de proiectul noului stadion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici