Liverpool aproape de parafarea contractului de 64 milioane lire sterline cu Darwin Nunez

Darwin Nunez va deveni cea mai scumpă achiziţie din istoria lui Liverpool, după ce a ajuns la un acord cu Benfica, ce ar putea valora până la 85 de milioane de lire sterline (100 de milioane de euro), conform goal.com.

148 afișări
Imaginea articolului Liverpool aproape de parafarea contractului de 64 milioane lire sterline cu Darwin Nunez

Liverpool aproape de parafarea contractului de 64 milioane lire sterline cu Darwin Nunez

Reds au câştigat bătălia pentru transferul atacantului uruguayan în vârstă de 22 de ani, care a ajuns la un acord, atât cu clubul portughez, cât şi cu jucătorul.

Luni va avea loc vizita medicală, iar Nunez va semna un contract pe Anfield până în 2028 - după care Liverpool îşi va îndrepta atenţia spre achiziţia lui Calvin Ramsay, puştiul minune de la Aberdeen.

Tranzacţia care îl va duce pe atacantul uruguaian în Premier League va costa 64 de milioane de lire sterline (75 de milioane de euro) în avans, împreună cu un potenţial bonus de 21 de milioane de lire sterline (25 de milioane de euro).

Acest lucru ar face din Nunez cea mai scumpă achiziţie din istoria lui Liverpool, care pare că nu se zgârceşte la cheltuielile cu întăririle înaintea posibilelor plecări ale lui Sadio Mane şi Mo Salah.

Mai rămân doar formalităţile, inclusiv vizita medicală, înainte ca Nunez să fie dezvăluit ca jucător al lui Liverpool, care a câştigat cursa în faţa altor echipe, inclusiv Manchester United, pentru semnătura sa.

Un alt mare câştigător al tranzacţiei este clubul spaniol Almeria, fosta echipă a lui Nunez urmând să primească 20% din orice sumă încasată de Benfica.

Având în vedere că Benfica l-a cumpărat pentru 22 milioane de euro în 2020, Almeria va avea dreptul la un câştig de cel puţin 9 milioane de euro.

Jurgen Klopp speră probabil că noul său jucător să aibă la fel de mult succes ca şi compatriotul său pe Merseyside, Nunez alăturându-se lui Luis Diaz, ca a semnat în ianuarie cu Liverpool.

Nunez a demonstrat în acest sezon că este o maşină de goluri, cu 34 de reuşite în toate competiţiile pentru echipa din Lisabona, în 2021-22, inclusiv un record incredibil de 26 de goluri în 28 de meciuri în Primeira Liga şi şase în Liga Campionilor.

Conform GOAL, Reds vor urmări să semneze pe mai departe cu fundaşul dreapta scoţian Calvin Ramsay, ca back-up pentru prima alegere Trent Alexander-Arnold.

În vârstă de 18 ani, Ramsay a jucat deja 39 de meciuri la nivel de seniori pentru Aberdeen şi a oferit nouă pase de gol pentru clubul scoţian din Premiership în sezonul trecut.

Se spune că Aberdeen ar dori în jur de 9 milioane de lire sterline (11 milioane de euro) şi este puţin probabil ca taxa de transfer să-i descurajeze pe cei de la Liverpool.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici