Lobonţ: Aş vrea să rămân la AS Roma, mă simt ca acasă aici

Portarul echipei AS Roma, Bogdan Lobonţ, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Corriere dello Sport, că ar vrea să rămână la gruparea din capitala Italiei, unde se simte ca acasă, după ce a evouat un an sub formă de împrumut de la Dinamo.

16 afișări
Imaginea articolului Lobonţ: Aş vrea să rămân la AS Roma, mă simt ca acasă aici

Lobonţ: Aş vrea să rămân la AS Roma, mă simt ca acasă aici (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Întrebat ce va face de vineri, când va expira opţiunea clubului AS Roma de a-l achiziţiona definitiv, Lobonţ a răspuns: "Intenţia mea este să rămân. Mă simt foarte bine aici, sunt înconjurat de oameni deosebiţi, de la coechipieri până la magazineri. La Trigoria este o atmosferă foarte bună. Vreau să rămân, vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare. Nu ştiu dacă am ajuns să merit stima colegilor mei şi a staff-ului, asta o pot spune doar ei, dar eu mă simt cu adevărat ca acasă la Roma".

Lobonţ consideră că sezonul 2009/2010 a fost unul pozitiv. "Am trecut peste problema de la genunchi. La Roma am învăţat multe, din toate punctele de vedere. Am avut norocul de a găsi un grup frumos de jucători minunaţi. A fost bine, chiar dacă am jucat doar trei partide, două în campionat şi una în Liga Europa. Atunci când am venit aici, în ziua în care am fost prezentat oficial, am spus: «Nu am venit la Roma să iau locul cuiva, am venit să muncesc iar concurenţa îmi face bine»", a explicat el.

Portarul şi-a amintit de debutul nefericit la AS Roma, într-un meci cu Napoli, în care a primit gol imediat după ce a intrat pe teren. "Nu am căutat să mă scuz pentru acel gol. Dar a folosit la ceva, le-am spus acest lucru colegilor mei. Ne-a determinat să ne schimbăm şi am câştigat. Dacă nu am fi ajuns să fim conduşi, meciul s-ar fi terminat 0-0. Apoi, în Bulgaria, am avut câteva intervenţii bune. Portarii sunt între buturi pentru a apăra, dar câteodată mai greşesc", a adăugat Lobonţ.

Bogdan Lobonţ a precizat că în ceea ce priveşte sentimentul de component al echipei nu îl afectează faptul că nu este folosit în meciuri. "Acesta este modul meu de a fi. Nu se schimbă dacă joc sau dacă mă aflu în tribună. Încerc mereu să îmi ajut coechipierii, pentru că în cele din urmă victoria este a tuturor, chiar şi a celor care nu joacă. Toţi au fost ca mine şi acesta a fost unul din secretele echipei în acest sezon. Ne-am ajutat cu toţii", a spus portarul român.

Întrebat de ce se numără în general printre primii jucători care ajung la baza de pregătire de la Trigoria, în fiecare dimineaţă, Lobonţ a răspuns râzând: "Mă trezesc devreme. Când îmbătrâneşti, dormi mai puţin". "Era la fel şi la Bucureşti şi la Amsterdam. Este vorba de obişnuinţă. Sper să mă aflu în fiecare dimineaţă la Trigoria şi anul viitor", a concluzionat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici