Lobonţ: Avem de învăţat foarte mult după acest turneu final

Portarul reprezentativei României, Bogdan Lobonţ, a declarat că el şi coechipierii săi au avut "foarte mult de învăţat" din participarea la Campionatul European din Austria şi Elveţia, apreciind că meciurile cu adversari ca Italia, Franţa şi Olanda i-au ajutat pe "tricolori" să crească.

8 afișări
Imaginea articolului Lobonţ: Avem de învăţat foarte mult după acest turneu final

Lobonţ: Avem de învăţat foarte mult după acest turneu final (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem toţi trişti, am părăsit competiţia cu fruntea sus. Olandezii au făcut o partidă extraordianră. Fotbalul nu se opreşte aici, urmează meciuri mai importante. Presiunea nu a fost mare, dar ce mai contează? Am părăsit competiţia şi asta rămâne. Şi oboseala şi-a spus cuvântul. Urmează primul amical cu Letonia, apoi meciurile din preliminariile Cupei Mondiale. Avem de învăţat foarte mult după acest turneu final, aceste meciuri puternice şi cu miză aşa mare ne-au ajutat să creştem", a spus Lobonţ, la TVR 1.

Fundaşul Cosmin Contra a pus pe seama oboselii evoluţia mai slabă din meciul cu Olanda, pierdut, marţi, cu scorul de 0-2, şi a apreciat că după ce batavii au deschis scorul "meciul s-a rupt", deoarece tricolorii ştiau că aveau nevoie de victorie, după ce şi Italia conducea Franţa cu scorul de 1-0. "Olanda a fost mai bună şi chiar dacă am vrut nu s-a putut. Cu Italia s-a scris istoria calificării. Alta era situaţia în seara asta dacă noi aveam patru puncte. În primele două meciuri cred că nu a fot cu nimic mai prejos decât Franţa şi Italia. Totul s-a scris la penaltiul cu Italia. Mergem cu capul sus, toţi am dat ce am avut mai bun, trebuie să fim mândri de această echipă", a declarat Contra.

Internaţionalul român a menţionat că aşteptările cele mai mari sunt de la Adrian Mutu deoarece este singurul jucător care poate să iasă în evidenţă din naţionala României. "Ceilalţi nu au caracteristicile lui, să ia mingea, să dribleze, să creeze spaţii pentru ceilalţi jucători. Nu avem multe individualităţi, suntem puterici prin forţa grupului", a punctat Contra.

Reprezentativa României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a pierdut, marţi, cu scorul de 0-2 (0-0), meciul susţinut în compania selecţionatei Olandei, în ultima etapă a grupei C de la Euro-2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici