Lokomotiv anunţă că va disputa noul sezon, după accidentul aviatic soldat cu 43 de morţi

Echipa Lokomotiv Iaroslavl a anunţat, joi, că va disputa noua ediţie de campionat, la o zi după ce majoritatea jucătorilor săi au decedat într-un accident aviatic, a declarat directorul Ligii Continentale de Hochei pe gheaţă (KHL), Viaceslav Fetisov.

172 afișări
Imaginea articolului Lokomotiv anunţă că va disputa noul sezon, după accidentul aviatic soldat cu 43 de morţi

Lokomotiv anunţă că va disputa noul sezon, după accidentul aviatic soldat cu 43 de morţi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Noua echipă Lokomotiv va fi formată în două sau trei zile şi va disputa sezonul de hochei. Cel puţin 30 de jucători au anunţat deja că vor să joace pentru Iaroslavl. Asta spune multe despre solidaritatea şi importanţa tradiţiei în sportul nostru", a declarat Fetisov, care a precizat că speră ca Piotr Vorobiov să revină pe banca tehnică a echipei pe care a mai condus-o în perioada 1996-2001 şi în 2010.

Conducătorii KHL şi reprezentanţii jucătorilor au convenit să amâne startul sezonului şi au precizat, într-un comunicat, că noua dată va fi anunţată ulterior.

Un avion de linie Yakovlev 42, în care se afla echipa de hochei Lokomotiv Iaroslavl, s-a prăbuşit, miercuri, în apropierea aeroportului din Iaroslavl, provocând moartea a 43 dintre cele 45 de persoane aflate la bord. Avionul de tip Yak-42 s-a prăbuşit la doi kilometri de aeroportul Tulocina din Iaroslavl, la ora locală 16.05 (15.05, ora României), imediat după decolarea în direcţia Minsk (Belarus), unde echipa de hochei Lokomotiv Iaroslavl avea meci.

Hocheiştii cehi Jan Marek, Karel Rachunek şi Josef Vasicek, campioni mondiali, căpitanul naţionalei Slovaciei şi fost jucător în NHL, Pavol Demitra, şi campionul olimpic, suedezul Stefan Liv, se numără printre victimele accidentului aviatic. Jucătorul rus Alexandre Galimov a supravieţuit, la fel şi un steward al companiei Yak-Service. Starea celor doi este critică.

Serviciile de urgenţă ruse au anunţat, joi, că au găsit cadavrele celor 43 de victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici