Lotul României pentru preliminariile CE de baschet din 2011

Antrenorul american Carl John Neumann a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, lotul naţionalei României în vederea meciurilor din preliminariile Campionatului European de baschet din 2011.

78 afișări
Imaginea articolului Lotul României pentru preliminariile CE de baschet din 2011

Lotul României pentru preliminariile CE de baschet din 2011

Cei 12 jucători reţinuţi în lot sunt: Mandache, Chetreanu, Silvăşan, Moldoveanu, Dumitrescu, Jucan, Nicoară, Drăguşin, Guţoaia, Lazăr, Andrei, Căpuşan.

Antrenorul Carl John Neumann a declarat că aşteaptă cât mai mulţi spectatori la meciul cu Suedia, de miercuri, de la Cluj-Napoca. "Aşteptăm fanii alături de noi, trebuie să fie o onoare să-şi încurajeze naţionala şi pe deasupra pot să vadă şi jucătorii din NBA din naţionala Suediei. Înaintea meciului le voi spune băieţilor să nu le fie frică, să nu fie nervoşi, să creadă în mine pentru că şi eu cred în ei", a declarat Neumann.

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet (FRB), Carmen Tocală, a declarat că obiectivul în aceste preliminarii este calificarea pentru CE din 2013, când deja nu vor mai exista două divizii valorice continentale. "În acest moment avem tot ce e mai bun din România în echipa naţională, nu avem jucători naturalizaţi ca adversarele. Până în 2013 trebuie să construim o naţională puternică şi dacă vom reuşi va fi revenirea României în elită după 26 de ani", a spus Tocală.

Căpitanul naţionalei României, Mihai Silvăşan, a afirmat că atmosfera din lot este excelentă: "Am avut o perioadă de două lui foarte grea, dar ne-am descurcat foarte bine şi atmosfera este excelentă. Meciul de debut cu Suedia de mâine va fi foarte greu, teoretic este favorită, au jucători din NBA, dar noi trebuie să ne jucăm şansa noastră".

Jucătorul Vlad Moldoveanu a subliniat că această campanie de calificare poate fi momentul naţionalei. "A venit momentul să nu mai vorbim de alţii şi să arătăm lumii că Europenele din 2013 pentru România trebuie să înceapă de mâine. Multă lume a fost surprinsă de înfrângerile noastre în meciurile amicale, dar e bine că antrenorul a testat foarte mulţi jucători şi a format echipa cu care putem ataca preliminariile. Nu putem schimba mentalitatea noastră în două săptămâni, dar când ne stă mintea la baschet, jucăm foarte bine. Această campanie de calificare poate fi momentul zero al naţionalei", a menţionat Moldoveanu.

La conferinţa de presă, Tocală a mai afirmat că FR Baschet are în vedere câţiva jucători străini pentru naturalizare la echipa naţională, între care şi Milos Pesici, de la U Mobitelco.

România va debuta în preliminariile CE din 2011, miercuri, în compania Suediei. Meciul va avea loc e la ora 16.35, la Cluj-Napoca, intrarea fiind liberă.

În preliminariile Campionatului European din 2011 (Divizia B), naţionala tricoloră va evolua în grupa B, alături de echipele Suediei, Albaniei, Azerbaidjan şi Belarus.

Programul meciurilor tur ale naţionalei României în grupa B după întâlnirea cu Suedia:

14 august - Albania-România

17 august - România-Azerbaidjan (la Braşov)

21 august - Belarus-România.

Câştigătoarea fiecăreia din cele trei grupe, plus echipa cu cea mai bună linie de clasament de pe locul secund, vor evolua apoi în Turneul Final Four, finalistele urmând să promoveze în Divizia A valorică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici