Louis van Gaal a ajuns la un acord pentru a antrena Bayern Munchen (presă)

Antrenorul olandez al echipei AZ Alkmaar, Louis van Gaal, a ajuns la un acord cu gruparea Bayern Munchen pentru a pregăti formaţia germană începând din sezonul viitor, a anunţat, sâmbătă, cotidianul olandez Algemeen Dagblad, citat de AFP.

3 afișări

Potrivit sursei citate, Andries Jonker, directorul tehnic al echipei Willem II Tilburg, va fi secundul lui Van Gaal la Munchen, aşa cum s-a întâmplat la FC Barcelona în perioada 1997-2000.

Algemeen Dagblad notează, de asemenea, că mijlocaşul şi căpitanul formaţiei AZ, olandezul Stijn Schaars (25 ani), l-ar putea urma pe Van Gaal în Germania.

Potrivit sursei citate, conducătorii cluburilor AZ Alkmaar şi Bayern se vor aşeza la masa negocierilor luni, la o zi după încheierea campionatului Olandei. Cotidianul olandez menţionează că AZ solicită 2,5 milioane de euro pentru plecarea lui Van Gaal, care se află sub contractul cu gruparea Alkmaar până în iunie 2010.

Preşedintele AZ, Dirk Scheringa, a declarat în urmă cu câteva zile că plecarea lui Van Gaal la un alt club este "imposibilă şi nenegociabilă".

Managerul general al clubului Bayern, Uli Honess, declarase, duminică, că gruparea bavareză îl are în vedere pe Louis van Gaal pentru postul de antrenor.

Presa olandeză a anunţat, în această săptămână, că Louis van Gaal, aflat în negocieri şi cu Federaţia Belgiană de Fotbal (URBSFA), a prezentat acestui for pretenţiile sale financiare pentru postul de selecţioner.

Louis van Gaal a mai antrenat echipele Ajax Amsterdam (1991-1997), FC Barcelona (1997-2000, 2002-2003) şi naţionala Olandei (2000-2002).

Echipa AZ Alkmaar şi-a asigurat titlul în Olanda şi va participa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici