Lovro Zvonarek - cel mai tânăr căpitan al unei echipe de fotbal din istorie în Europa. Vârsta croatului

  • Croatul Lovro Zvonarek, jucător al echipei de fotbal Slaven Belupo, a devenit cel mai tânăr căpitan din istoria cluburilor de primă divizie europeană.
  • Conform IFFHS, el a preluat banderola de căpitan în meciul din campionatul croat cu Hadjuk Split (0-0), pe 24 aprilie, având 16 ani şi 351 de zile.
275 afișări
Imaginea articolului Lovro Zvonarek - cel mai tânăr căpitan al unei echipe de fotbal din istorie în Europa. Vârsta croatului

Sursa foto: Instagram Lovro Zvonarek

Zvonarek l-a depăşit pe precedentul deţinător al recordului, Kristoffer Ajer (Norvegia), cu doar 4 zile, a informat vineri Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Există 7 jucătorii de la cluburi din prima ligă europeană care au fost căpitani la o vârstă mai mică de 20 de ani.

Zvonarek a debutat pentru Slaven Belupo în meciul de campionat cu Rijeka (0-2), ca rezervă, la 12 mai 2021, când avea 16 ani şi 4 zile. În acea zi, el a devenit al doilea cel mai tânăr jucător din istorie în campionatul croat, cu doar 2 zile mai mare decât deţinătorul anterior al recordului, Marko Dabro, care a jucat la 16 ani şi 2 zile.

În cel de-al doilea meci de campionat, la 22 mai 2021 vs Varaždin (1-0), Zvonarek a marcat un gol ceea ce l-a făcut cel mai tânăr marcator din istorie în liga croată (la 16 ani şi 14 zile). El a preluat acest record de la Alen Halilović.

Zvonarek aparţine deja de Bayern Munchen, cu care a semnat în august 2021 pentru o sumă anunţată de 1,8 milioane de euro. El rămâne împrumutat la Slaven Belupo în actualul sezon şi se va alătura lui Bayern înainte de următorul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici