Luca Badoer, la volanul monopstului Ferrari după retragerea lui Schumacher

Pilotul de teste Luca Badoer va pilota monopostul Ferrari după ce Schumacher a anunţat că nu poate reveni în Formula 1 din cauza unor probleme de sănătate, a declarat, marţi, într-un comunicat, preşedintele scuderiei, Luca di Montezemollo

14 afișări
Imaginea articolului Luca Badoer, la volanul monopstului Ferrari după retragerea lui Schumacher

Luca Badoer, la volanul monopstului Ferrari după retragerea lui Schumacher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Septuplul campion mondial Michael Schumacher

În 29 iulie, Ferrari l-a desemnat pe septuplul campion mondial Michael Schumacher, retras din activitate la sfârşitul lui 2006, să-l înlocuiască pe brazilianul Felipe Massa, accidentat în Marele Premiu al Ungariei.

După două săptămâni de teste fizice şi medicale, Schumacher a anunţat că nu poate reveni în Formula 1, din cazua problemelor la gât, nevindecate după accidentul de motocicletă suferit în luna februarie.

Michael Schumacher, în vârstă de 40 de ani, ar fi trebuit să revină, la volanul unui monopost Ferrari, în 23 august, în Marele Premiu al Europei de la Valencia, la aproape trei ani după retragerea sa.

"I-am informat, luni seară, pe preşedintele echipei Ferrari, Luca di Montezemolo, şi pe directorul Stefano Domenicali că nu îl pot înlocui pe Felipe. Am încercat să fac totul pentru a reveni, dar, spre marele meu regret, nu pot. Nu am reuşit să scap de durerile apărute la ceafă după sesiunea de antrenamente de la Mugello", a explicat Schumacher pe site-ul său de internet.

Montezemolo a ţinut să-i mulţumească lui Schumacher pentru faptul că a încercat să răspundă chemării echipei Ferrari şi l-a nominalizat pe italianul Luca Badoer, 38 de ani, drept înlocuitor.

"Îmi pare rău că problemele lui Michael îl împiedică să revină în curse. În ultimele zile, am apreciat uriaşul său efort şi extraordinara motivaţie pe care a transmis-o echipei noastre şi fanilor din întreaga lume. Revenirea sa ar fi însemnat, fără îndoială, foarte mult pentru Formula 1 şi sunt convins că l-am fi văzut luptând din nou pentru victorii. În acord cu Stefano Domenicalo (n.r. - managerul echipei), am decis să-i oferim lui Luca Badoer şansa de a concura pentru Scuderia, ca o recompensă pentru munca depusă de-a lungul anilor ca pilot de teste", a afirmat Montezemolo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici