Luca di Montezzemolo părăseşte funcţia de preşedinte al Ferrari

Preşedintele Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, a anunţat, miercuri, că se va retrage din această funcţie la 13 octombrie, informează AFP, citând un comunicat al Fiat.

155 afișări
Imaginea articolului Luca di Montezzemolo părăseşte funcţia de preşedinte al Ferrari

Luca di Montezzemolo părăseşte funcţia de preşedinte al Ferrari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El va fi înlocuit la conducerea producătorului de automobile sport de lux şi al echipei de Formula 1 de Sergio Marchionne, CEO al Fiat.

"Luca Cordero di Montezemolo părăseşte la cererea sa preşedinţia Ferrari, începând din 13 octombrie, după festivităţile organizate pentru a marca a 60-a aniversare a prezenţei Ferrari în SUA. Preşedinţia Ferrari va fi asigurată de administraorul delegat al FIAT, Sergio Marchione", se arată în comunicatul citat.

Luca de Montezemolo, 67 de ani, era preşedinte Ferrari din 1991, iar plecarea sa din această funcţie este legată de rezultatele slabe înregistrate în ultima vreme de echipa de Formula 1, cea mai veche şi cea mai titrată din Marele Circ.

În urmă cu trei zile, Marchione, CEO al grupului Fiat-Chrysler, a declarat că o schimbare la vârful Ferrari nu este pe ordinea zilei, dar a subliniat că nicio persoană nu este de neînlocuit.

"Rezultatele economice ale lui Montezemolo sunt foarte bune, dar în cazul Ferrari un conducător trebuie evaluat de asemenea şi din punctul de vedere al rezultatelor sportive", a spus Marchione, care a adăugat: "Se fac şase ani de când nu am câştigat nimic", în condiţiile în care "avem cei mai buni piloţi din lume".

Ferrari, aflată în proprietatea Fiat, este singura echipă prezentă pe grila Formulei 1 de la ediţia inaugurală, în 1950. În palmaresul scuderiei figurează 15 titluri mondiale la piloţi (ultimul în 2007, câştigat de Kimi Raikkonen) şi 16 la constructori (ultimul în 2008).

Duminică, Ferrari a dezamăgit în faţa propriilor suporteri, la Marele Premiu al Italiei de la Monza. Spaniolul Fernando Alonso a abandonat în turul 29, din cauza unor probleme mecanice, în timp ce finlandezul Kimi Raikkonen a ocupat doar locul 9. În urma acestor rezultate, Ferrari (162 de puncte) a pierdut locul 3 în faţa Williams (177 de puncte), în clasamentul constructorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici