Lucescu: Am presimţit că Raţ trebuie să urce, el a înţeles mesajul meu şi a marcat

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat că a avut o presimţire în timpul meciului cu Sporting Braga când l-a trimis pe Răzvan Raţ în atac, inspiraţia sa ducând la golul marcat de fundaş în minutul 78, informează, joi, site-ul oficial al grupării ucrainene.

15 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Am presimţit că Raţ trebuie să urce, el a înţeles mesajul meu şi a marcat

Lucescu: Am presimţit că Raţ trebuie să urce, el a înţeles mesajul meu şi a marcat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat ce semnificaţie au avut gesturile pe care le-a făcut pe teren, Mircea Lucescu a răspuns:

"Nu a fost un gest... Răzvan rămânea retras şi i-am spus: «Du-te în atac». Având în vedere jocul nostru, mingea ajungea în acea zonă. Până la urmă a înţeles mesajul meu, s-a aflat la locul potrivit şi a marcat. Cred că am presimţit în ce zonă trebuie să urce şi chiar aşa s-a întâmplat. Am de multe ori astfel de presimţiri".

Mircea Lucescu a fost întâmpinat cu aplauze de ziariştii prezenţi la conferinţa de presă de după victoria obţinută, miercuri, cu scorul de 2-0 în meciul cu Sporting Braga, care a adus calificarea în premieră a echipei Şahtior Doneţk în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

"Aplauzele voastre sunt pentru jucători. Este foarte important că am reuşit să câştigăm şi să ne ieşim din faza grupelor de pe primul loc. Am făcut un pas uriaş în ultimii ani. Au trecut doi ai de la câştigarea Cupei UEFA, iar în acest timp echipa a progresat şi mai mult. Am întinerit echipa, unii jucători au plecat, alţii au venit. Se poate compara drumul nostru în Liga Campionilor cu cel din Cupa UEFA, dar nivelul valoric este incomparabil. Aici, în Liga Campionilor, în afară de interesul pentru fotbal mai există unul, mult mai mare, cel financiar", a explicat Lucescu.

Tehnicianul susţine că partida de miercuri seară a fost cea mai dificilă din actuala campanie, precizând că şi-a dorit foarte mult să încheie grupa pe primul loc al clasamentului.

"Jocul cu Sporting Braga a fost cel mai dificil din actuala ediţie a Ligii Campionilor. Braga a urmărit în această seară un rezultat de egalitate sau o victorie, din primul până în ultimul minut şi de aceea sunt mult mai satisfăcut de faptul că am terminat grupa pe primul loc. Poate că dorinţa aceasta de a obţine rezultate bune se va menţine şi în primăvara europeană. Nu este uşor să joci un meci decisiv precum acesta, presiunea care a apăsat asupra jucătorilor a fost mai mare ca niciodată. Era important să nu pierdem astăzi pentru a încheia grupa pe primul loc. În pauză, le-am spus (n.r. - jucătorilor) că jocul nu merge în direcţia dorită şi că trebuie să mărim presiunea pe adversar pentru a câştiga şi a obţine primul loc. Curajul arătat în joc în repriza a doua ne-a adus două goluri. Aş vrea să subliniez că Braga a reprezenat un adversar mult mai dificil decât în partida din tur. Au jucat compact şi agresiv în apărare, au făcut un presing bun, dovedindu-se foarte puternici din punct de vedere tehnic", a adăugat el.

Lucescu crede că tragerea la sorţi din 17 decembrie va aduce echipei sale o adversară din Italia în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

"FC Copenhaga cred că vrea să întâlnească pe Şahtior, aşa cum şi noi vrem să picăm cu FC Copenhaga la tragerea la sorţi. Asta numai pentru că şi în Danemarca ,şi în Ucraina campionatele reîncep în luna martie. Aşadar am fi două echipe la acelaşi nivel din punctul ăsta de vedere. Toate celelalte echipe au avantajul de a nu avea pauze de iarnă. Noi vom munci mai mult, ne vom pregăti bine pentru faza eliminatorie. Nu sunt diferenţe mari între echipele calificate în faza următoare. Cel mai probabil, sorţii ne vor aduce o echipă din Italia, Roma, Inter, Milan... Procentul de probabilitate este mai mare", a afirmat Lucescu.

Antrenorul nu a dorit să ofere detalii despre obiectivul echipei în primăvara europeană.

"Obiectivul nostru pentru acest an a fost să trecem de faza grupelor Ligii Campionilor. La 1 ianuarie începe un nou an, iar atunci, probabil, ne vom stabili noi obiective, noi ţinte. Categoric îmi place mai mult Şahtiorul de acum decât cel din primăvara anului 2009. Dar să nu uităm că nu îl avem încă pe Fernandinho, aşteptăm să revină", a precizat Mircea Lucescu.

Echipa Şahtior Doneţk a obţinut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor de pe primul loc al grupei H după victoria cu scorul de 2-0, înregistrată, miercuri seara, pe propriul teren, în faţa formaţiei Sporting Braga. Fundaşul Răzvan Raţ a deschis scorul în minutul 78, iar apoi i-a pasat decisiv lui Luiz Adriano, autorul golului doi din minutul 84.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici