Lucescu: Expresia folosită de Il Giornale este o dovadă de respect, nu o jignire

Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, joi, la televiziunea Sport.ro, că expresia "zingaro della panca", folosită de cotidianul italian Il Giornale, într-un articol despre cucerirea trofeului Cupei UEFA de echipa Şahtior Doneţk, este o dovadă de respect faţă de el şi nu o jignire.

51 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Expresia folosită de Il Giornale este o dovadă de respect, nu o jignire

Lucescu spune că expresia folosită de Il Giornale este o dovadă de respect (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un material despre finala Cupei UEFA, postat în ediţia on-line a cotidianului Il Giornale, autorul foloseşte termenul de "zingaro" (ţigan) la adresa tehnicianului român.

Lucescu afirmă că expresia nu are sens peiorativ, ci descrie un antrenor care a pregătit mai multe echipe.

"Este o exagerare din partea noastră, italienii folosesc această expresie - «un zingaro de la panchina» (n.r. - "zingaro romeno della panca", în textul din Il Giornale) - pentru un antrenor care a stat pe banca tehnică a mai multor echipe. Şi Zenga (n.r. - Walter Zenga, antrenor la Ctania), şi Hiddink (n.r. - Guus Hiddink, antrenor la Chelsea) sunt numiţi "zingaro de la panchina", nu putem să o punem în forma în care am pus-o noi astăzi", a declarat Lucescu.

"Nu a făcut-o în sens ostentativ, nici agresiv. Eu am vorbit cu Signori, cel care a scris articolul, el niciun moment nu s-a gândit să mă jignească, dimpotrivă este un foarte mare respect pentru mine. Este doar o expresie italienească, despre o persoană care a acumulat multe experienţe pe banca tehnică a mai multor echipe, din mai multe ţări. Nu vreau să se spună că este o chestie politică", a spus Mircea Lucescu la Sport.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici