Lucescu: Nu voi da niciodată un jucător afară din echipă din cauza unei ratări

Antrenorul echipei naţionale de fotbal a României, Răzvan Lucescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că niciodată cât va activa ca tehnician nu va da afară din echipă un jucător pentru că a ratat o mare ocazie de a înscrie.

20 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Nu voi da niciodată un jucător afară din echipă din cauza unei ratări

Lucescu: Nu voi da niciodată un jucător afară din echipă din cauza unei ratări (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Subiectul Marica este creat de presă. Nu îmi amintesc să fi discutat cu cineva despre posibilitatea ca Marica să nu mai fie chemat la echipa naţională. E ruşinos că oameni care lucrează ca jurnalişti îşi permit să mintă şi să transforme un interviu în ceea ce a apărut la noi. Interviul lui, chiar dacă nu ar fi trebuit să intre în astfel de discuţii, mi s-a părut de bun simţ, cu respect şi a încercat să îşi spună punctul de vedere", a spus Lucescu.

Atacantul Ciprian Marica a precizat, sâmbătă, pe site-ul său oficial, că un singur jucător nu poate fi responsabil pentru înfrângerea unei echipe, aluzie la criticile formulate pe marginea evoluţiei sale în meciul amical pe care selecţionata României l-a pierdut în faţa Israelului, scor 0-2.

Presa centrală a scris, sâmbătă, că Răzvan Lucescu nu îl va mai convoca pe Ciprian Marica la acţiunile echipei naţionale, pentru că este dezamăgit de ineficacitatea atacantului legitimat la VfB Stuttgart.

Răzvan Lucescu a afirmat că se aştepta să apară critici după înfrângerea din partida amicală contra Israelului. "E normal ca după 0-2 cu Israel să apară critici vehemente şi argumentate. Însă, acest meci s-a disputat în condiţii speciale. Nu am avut nici pe departe lotul pe care mi l-aş fi dorit din cauza conjuncturii. Faţă de meciul cu Polonia au fost nouă jucători schimbaţi, am avut la dispoziţie o singură zi pentru pregătirea jocului", a spus Lucescu, care a adăugat că atunci când s-a declarat nemulţumit de atac la meciul cu Israel nu s-a referit la un singur jucător, ci la mai mulţi.

Selecţionerul nu regretă faptul că nu l-a convocat pentru meciul cu Israel pe atacantul echipei Universitatea Craiova, Florin Costea: "La ceea ce am avut în atac la meciul cu Israel, nu regret că nu l-am convocat pe Costea. Sunt jucători care au experienţă internaţională şi care au demonstrat că merită să fie aici. Florin Costea să arate pe teren că poate sălta pe Universitatea Craiova şi va juca şi titular. Din păcate acest început de retur nu mi-a demonstrat acest lucru".

Răzvan Lucescu consideră că mijlocaşul George Florescu poate fi o soluţie pentru echipa naţională. "Noi întotdeauna ne-am considerat superiori celorlalţi, pentru că am câştigat trei campionate mondiale, trei cupe europene, că suntem mult deasupra celorlalţi, din punctul de vedere al civilizaţiei, al respectului între oameni şi al ajutorului pe care ni-l oferim. Florescu, pus într-o anumită conjunctură cu doi jucători de acelaşi profil, Iulian Apostol şi Tiberiu Ghioane, este un băiat pe care te poţi baza. Nu vă aşteptaţi să fie Maradona, am mai spus-o. Totuşi, el nici nu a început campionatul în Danemarca încă", a precizat Lucescu.

Tehnicianul echipei naţionale şi-a menţinut declaraţiile potrivit cărora prima ligă din România este una slabă. "Mi se pare un campionat slab, pentru că lucrurile stau diferit faţă de anii trecuţi. În faţă nicio echipă nu a reuşit să se desprindă. Un campionat puternic ar fi însemnat ca măcar trei echipe să se desprindă de pluton şi să lupte pentru câştigarea titlului. Sunt unii jucători care au dispărut, fie că au plecat din campionatul nostru, fie că au suferit accidentări şi nu au revenit la forma de dinainte. Nu înseamnă că am făcut-o cu răutate, nu înseamnă că anul viitor nu poate fi mai puternic decât cele din ultimii zece ani", a precizat Lucescu.

Răzvan Lucescu este de părere că echipa naţională a României se poate califica la turneul final al Campionatului European din 2012. "E o situaţie mai puţin bună. E una dintre situaţiile dificile, dar eu mi-am asumat această responsabilitate, am liniştea şi convingerea că vom face să meargă foarte bine lucrurile şi că ne vom califica. Nu este deloc simplu. Cu siguranţă atunci când vom începe preliminariile, echipa care va intra pe teren va obţine rezultate", a spus Lucescu.

Întrebat ce părere are despre criticile aduse de fostul impresar Ioan Becali referitoare la modul în care pregăteşte prima reprezentativă, Lucescu a răspuns. "Unii sunt aici pentru a vorbi despre fotbal şi a analiza, unii îşi au interesele lor şi vor să facă circ. Prefer să mă opresc şi să vorbesc despre fotbal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici