Lucescu: Prima repriză a fost modestă, intrare lui Torje a schimbat lucrurile

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial marţi, 29 martie)

8 afișări

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, marţi, că naţionala României a avut o primă repriză "modestă" în meciul cu Luxemburg, punând acest lucru pe seama presiunii de după înfrângerea din Bosnia-Herţegovina, menţionând că intrarea lui Gabriel Torje a contat mult în jocul românilor.

"S-au făcut cinci puncte, am depăşit perioada în care am jucat toate meciurile dificile afară, de acum meciurile se joacă acasă, va fi decisiv fiecare meci care va veni, va fi ca o finală, pe care trebuie să le câştigăm. Am spus şi ieri că în momentul în care primeşte goluri în faze fixe, există fie o lipsă de concentrare, ceea nu a fost cazul acum, fie o stare de spirit dificilă. S-a jucat sub presiune după înfrângerea meciului cu Bosnia. Lucrurile au fost complicate în prima repriză, ştiam că Luxemburg nu este o echipă care pune probleme în faza ofensivă. A fost o primă repriză modestă, fără o circulaţie rapidă a mingii, cu multă precipitaţie în joc, probabil şi din această cauză. Repriza a doua a fost mult mai bună, intrarea lui Torje a schimbat lucrurile, după primul gol ne-am descătuşat şi am mai marcat", a spus Lucescu la TVR 1.

Referitor la prestaţia lui Adrian Mutu, care a marcat două goluri, Răzvan Lucescu a spus: "Este un jucător de mare talent pe care îl are fotbalul românesc, ştiam şi aşteptam acest lucru, şi-a făcut treaba, are satisfacţia de a fi marcat cele două goluri şi de ne fi băgat din nou în joc. Este un jucător de care avem nevoie. Modul în care s-a comportat în aceste opt zile a fost bun, a dovedit profesionalism, a venitu cu motivaţie pentru el şi pentru echipa naţională. El are obligaţia, pentru ce reprezintă ca talent, să iasă cu fruntea sus din fotbal. Atitudinea lui în Bosnia a fost una foarte bună".

Echipa naţională a României a învins, marţi, la Piatra Neamţ, cu scorul de 3-1 (1-1), reprezentativa Luxemburgului şi a obţinut prima victorie în grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012. Golurile învingătorilor au fost marcate de Mutu '25, '68 şi Zicu '78, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Gerson, în minutul 22.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici