Lucescu şi Raţ au câştigat pentru a şasea oară campionatul Ucrainei, cu Şahtior Doneţk

Formaţia Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu şi la care evoluează Răzvan Raţ, a câştigat, joi, campionatul Ucrainei, acesta fiind al şaselea titlu naţional la gruparea ucraineană pentru cei doi români.

145 afișări
Imaginea articolului Lucescu şi Raţ au câştigat pentru a şasea oară campionatul Ucrainei, cu Şahtior Doneţk

Mircea Lucescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şahtior a învins în ultima etapă a campionatului, pe teren propriu, formaţia Olexandria, scor 3-0, şi a încheiat sezonul pe primul loc în clasament, cu 79 de puncte.

Rivala Dinamo Kiev a remizat cu Tavria Simferopol, scor 1-1, şi s-a clasat pe locul doi, cu 75 de puncte.

Şahtior Doneţk va juca în grupele Ligii Campionilor, iar Dinamo Kiev în turul trei preliminar al LC.

Formaţiile clasate pe locurile trei şi patru, Metalist Harkov şi Dnepr Dnipropetrovsk, vor juca în play-off-ul Ligii Europa. Arsenal Kiev (locul 5) va participa în turul trei preliminar al Ligii Europa, iar Metalurg Doneţk, finalista Cupei Ucrainei, va juca în turul doi preliminar al Ligii Europa.

Acesta este al şaptelea titlu naţional câştigat de Şahtior Doneţk, al şaselea cu Lucescu şi Raţ. Şahtior s-a mai impus în Ucraina în 2001/2002, 2004/2005, 2005/2006, 2007/2008, 2009/2010 şi 2010/2011.

Echipa din Doneţk a realizat eventul în acest sezon, câştigând săptămâna trecută şi Cupa Ucrainei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici