Lucescu: Trebuie să fim foarte atenţi cu Flamurtari, să jucăm rapid şi să nu facem greşeli

Antrenorul formaţiei Petrolul Ploieşti, Răzvan Lucescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că fotbaliştii săi trebuie să fie foarte atenţi, să joace rapid şi să nu facă greşeli în meciul de joi cu Flamurtari, din prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa.

100 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Trebuie să fim foarte atenţi cu Flamurtari, să jucăm rapid şi să nu facem greşeli

Răzvan Lucescu (Imagine: Istvan Szasz / Mediafax Foto)

"Pentru un jucător, un antrenor sau o echipă, Liga Europa este o competiţie specială, care îţi oferă satisfacţii fantastice. Vom întâlni un adversar mai slab cotat, însă trebuie să fim foarte atenţi, sunt destule exemple când echipele mici au profitat de lipsa de respect a echipelor favorite. Flamurtari este o echipă organizată, care se apără bine , într-un sistem 4-4-2. Punctul lor forte este contraatacul. Trebuie să jucăm rapid, să-i dezechilibrăm, să nu-i lăsăm să se organizeze. Au un număr 10 foarte bun, agresiv, dar noi trebuie să fim atenţi la jocul echipei lor, nu la un jucător anume, şi să nu facem greşeli simple. Este cel mai important meci pentru noi, pentru că este primul", a spus Lucescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tehnicianul a făcut public deja primul unsprezece pentru partida de joi: Pecanha – Alcenat, Hoban, Geraldo, Fanchone – Marinescu, De Lucas – Albin, Mutu, Teixeira – Tamuz. "În afara lui Mustivar, pe care îl aşteptăm să reia pregătirile săptămâna viitoare, întregul lot este valid. Căpitanul echipei este Mutu, iar rezerva de portar va fi Bolboaşă. El va fi pe bancă două jocuri, apoi va veni rândul lui Cobrea. Pentru meciul de duminică, de la Braşov, când Pecanha va fi suspendat nu m-am decis încă. Astafei nu este în lot pentru această dublă. El are un program special de pregătire, cred că ne va ajuta mult în jocurile care urmează", a explicat antrenorul.

Răzvan Lucescu a menţionat că visul său şi al jucătorilor în acest sezon este câştigarea titlului, calificarea în grupele Ligii Europa şi disputarea finalelor Cupei României şi Cupei Ligii. "Cred că în această vară am reuşit să acoperim posturile care nu erau dublate, avem în lot 21 jucători de câmp, patru portari, plus alţi trei jucători foarte tineri. Vom juca fiecare meci doar la victorie. Avem acest vis de a câştiga campionatul, de a accede în grupele Ligii Europa, de a juca finala Cupei Rromâniei şi a Cupei Ligii", a precizat Lucescu.

El s-a arătat sceptic în privinţa unei posibil transfer al atacantului Ciprian Marica la Petrolul. "Nu se va întâmpla niciodată, este vorba de situaţia financiară. Petrolul nu o poate asigura pretenţiile lui Marica. Mutu a fost un caz deosebit", a adăugat Lucescu.

Echipa Petrolul Ploieşti întâlneşte, joi, de la ora 19.30, pe Stadionul Ilie Oană, formaţia albaneză Flamurtari, într-o partidă contând pentru prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici