Luchin: Putem spune că Dinamo e în criză, unii colegi au un blocaj psihic

Fundaşul formaţiei Dinamo, Srdjan Luchin, a declarat joi că echipa traversează o perioadă proastă şi că se poate spune că "alb-roşiii" sunt în criză. El a recunoscut că unii dintre colegii săi au un blocaj psihic, dar a precizat că obiectivele rămân aceleaşi, câştigarea Cupei şi a campionatului.

169 afișări
Imaginea articolului Luchin: Putem spune că Dinamo e în criză, unii colegi au un blocaj psihic

Luchin: Putem spune că Dinamo e în criză, unii colegi au un blocaj psihic (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Mă bucur că evoluţiile noastre, din defensivă, au fost apreciate, dar la urma urmei îmi pare rău că nu am câştigat. În ultimele 4 jocuri, degeaba defensiva îşi face datoria, dacă nu ajutăm şi mijlocul şi atacul să înscriem. Dacă e Dinamo în criză? Putem spune şi lucrul ăsta. Avem 4 jocuri fără victorie în campionat, putem spune că trecem printr-o pasă proastă. Sperăm să obţinem victoria în meciul următor şi să ne descătuşăm, să începem să marcăm. Sunt sigur că Dănciulescu şi Niculae au nevoie doar de un gol să se descătuşeze, după aceea vor fi de neoprit", a declarat Luchin.

Jucătorul dinamovist consideră că echipa nu are nevoie de un psiholog pentru a traversa perioada critică: "Încercăm cu toţii să ne încurajăm în vestiar, să ne ajutăm. Unii colegi trec chiar prin momente foarte grele, au un blocaj psihic, dar cu toţii ne încurajăm şi încercăm să fim grupul unit care a fost în turul de campionat. Nu avem nevoie de psiholog însă. Avem un staff tehnic care mereu vorbeşte cu noi, ne încurajează. Trăim într-o ţară în care, după 2-3 rezultate mai puţin plăcute, deja toată lumea caută înlocuitor. Toată lumea încearcă să arunce cu noroi în oameni care, la urma urmei, şi-au făcut datoria mai mult decât bine".

Luchin spune că echipa sa are încă şanse reale de a câştiga titlul de campioană a Ligii I: "Suntem obişnuiţi să fim criticaţi, şi în turul campionatului am mai avut critici chiar dacă am avut rezulate foarte bune. După rezultatele astea e normal să apară tot felul de critici şi tot felul de oameni care ne acuză. Noi trebuie să ne facem datoria şi, desigur, să le dăm peste nas. La fel cum am pierdut noi, am avut norocul că şi celelalte contracandidate s-au împiedicat, încă avem şanse reale la campionat. Sper că am învăţat ceva din greşelile de până acum, sper să tratăm toate jocurile aşa cum se cuvine".

În acelaşi timp, fundaşul crede că un obiectiv realizabil este şi câştigarea Cupei României. "Normal că ne mai gândim la titlu. Am văzut că CFR se gândeşte deja la titlu, dar de multe ori socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din piaţă. Şi noi ne-am făcut unele calcule în perioada de pregătire şi nu ne-au ieşit. Cel mai scurt traseu spre un trofeu pentru noi e Cupa. De când am început această competiţie am spus-o, cupa este prioritară pentru noi şi suntem la un pas de a câştiga. Rămâne obiectivul principal pentru noi", a mai spus Luchin.

Referitor la partida cu Petrolul Ploieşti, din cadrul etapei a XXV-a a Ligii I, Luchin a spus că echipa sa are o singură variantă, victoria: "Cei de la Petrolul vin după o victorie, au un antrenor nou, ne va fi dificil dar, cum am mai spus, nu avem scuze. Nu avem decât o opţiune - victoria".

Partida Dinamo - Petrolul Ploieşti, din cadrul etapei a XXV-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 19.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici