Lucian Bute îşi va apăra centura mondială

Campionul mondial la box profesionist, versiunea IBF, Lucian Bute, îl va întâlni, la 13 martie, la Belle Center din Montreal, pe columbianul Fulgencio Zuniga, într-o întâlnire în care îşi va apăra pentru a treia oară centura mondială la categoria supermijlocie, informează boxingscene.com.

45 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute îşi va apăra centura mondială

Lucian Bute, după meciul cu Librado Andrarde de la Montreal

"Voi merge în Canada pentru a mă lupta cu Lucian Bute într-un război al boxului total. Îl voi ataca încă din prima rundă până când va spune că nu mai poate. Sunt recunoscător pentru oportunitatea pe care Interbox mi-o oferă pentru a mă lupta cu campionul lor. Voi fi pregătit în totalitate pentru a-i lua titlul lui Lucian Bute. Să nu rataţi această partidă", a spus Zuniga, care are 22 de victorii, dintre care 19 prin knock-out, trei înfrângeri şi o remiză.

Zuniga se află pe poziţia a noua la versiunea WBO, şi a zecea la IBF şi WBC.

Lucian Bute este convins că îşi va apăra titlul la IBF. "Am văzut câteva meciuri de ale lui Zuniga şi este un luptător foarte agresiv. Sper să nu fac greşeli ca să nu îi dau ocazia să mă facă knock-out. Zuniga va fi un test bun pentru mine, dar îl văd prea încrezător. Vineri, 13, va fi o zi cu ghinion pentru Zuniga. El nu va pleca cu centura IBF în geantă, ci mai degrabă cu a patra înfrângere din carieră", a subliniat Bute.

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins, în 25 octombrie, pe mexicanul Librado Andrarde, într-un meci disputat la Montreal.

Bute s-a impus la puncte, după un meci de 12 reprize, însă în ultimele secunde ale meciului Bute a căzut la podea şi a fost numărat de arbitru, fiind "salvat" de gongul final.

În meciul cu Andrade (27 victorii, o remiză, nicio înfrângere), Bute (22-0-0, 18 KO) şi-a pus pentru a doua oară în joc centura mondială cucerită în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio.

Bute şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy.

Lucian Bute, în vârstă de 29 de ani, este al treilea pugilist român campion mondial la box profesionist, după Mihai Leu şi Leonard Doroftei.

Citeşte şi

Bute l-a învins pe Andrade şi şi-a păstrat titlul la categoria supermijlocie

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie

Lucian Bute, campion mondial la categoria supermijlocie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici