Lucian Ionescu: În acest moment sunt două grupuri în administraţia FC Rapid

Ofiţerul de presă al FC Rapid, Lucian Ionescu, a declarat, vineri, că la club există în acest moment "două grupuri", unul format din angajaţii care continuă munca din sezonul trecut şi altul format din noi oficiali care iau "decizii pripite", fără să cunoască realitatea.

328 afișări
Imaginea articolului Lucian Ionescu: În acest moment sunt două grupuri în administraţia FC Rapid

Lucian Ionescu: În acest moment sunt două grupuri în administraţia FC Rapid (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

"În momentul de faţă la Rapid cred că e mult spus două tabere, ci mai degrabă două grupuri. Este un grup de angajaţi care continuă munca începută în Liga a II-a, pentru că este şi acum greu chiar dacă suntem în Liga I. Şi mai este un grup de persoane care probabil încearcă să construiască ceva, dar care în unele decizii se pripesc neştiind în realitate ce este acum la club. Chiar s-au dorit unele schimbări, există unele contradicţii, însă la un moment dat lucrurile pot intra pe un făgaş normal pentru că toţi trebuie să slujim Rapidul şi să ducem barca înainte", a spus Lucian Ionescu într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că FC Rapid se susţine financiar în momentul de faţă din banii din drepturile TV şi din suma primită de la Astra Giurgiu din transferul lui Alexandru Ioniţă II, adăugând că toţi angajaţii aşteaptă ca acţionarul majoritar Valerii Moraru să îşi onoreze promisiunile.

"În acest moment Rapidul, de la nivelul celui care tunde iarba şi până la jucători şi antrenori, trăiesc din banii din drepturile TV şi din banii veniţi din transferul lui Alexandru Ioniţă II. Mă refer la ce este acum, nu ştiu ce va fi în viitor. Însă în momentul acesta Rapidul arată poleit, dar nu e aur, ci doar vopsea. Domnul Moraru a venit cu nişte promisiuni, a devenit acţionar. Aşteptăm toţi, de la jucători, antrenori şi angajaţi, ca acele promisiuni financiare să fie onorate, pentru că fiecare pe bucăţica lui încercăm să ne facem treaba aşa cum putem", a explicat oficialul rapidist.

Referitor la contractul de publicitate dintre o companie a lui Valerii Moraru şi Rapid, Lucian Ionescu a explicat că nu are cunoştinţă dacă acesta s-a semnat. El a adăugat însă că nu ar trebui reziliate contractele de sponsorizare aflate în vigoare din sezonul trecut. "Ştiu că se vorbeşte de un contract de publicitate cu una dintre firmele domnului Moraru, dar nu ştiu dacă s-a semnat. Însă există oameni la Rapid care stau în umbră şi care au ajutat Rapidul în această perioadă cu diverse produse, iar acei oameni trebuie să rămână alături de club. Dacă au contract, acela nu poate fi reziliat nici măcar moral, chiar dacă la un moment dat putem vorbi de o anumită concurenţă pe produse. Dar sunt oameni care ne-au ajutat la greu şi ne ajută în continuare", a precizat el.

Lucian Ionescu susţine că Nicolae Manea este în continuare preşedintele FC Rapid. "Nicolae Manea a venit într-un moment greu la Rapid pentru a ajuta. El este preşedintele Rapidului şi nu poate fi îndepărtat decât de administratorul judiciar. Dar, din ce ştiu, Nicolae Manea este agreat şi nu va fi îndepărat de la Rapid", a spus el.

Ofiţerul de presă consideră că Ion Butoi, consilier al acţionarului Valerii Moraru, nu are o funcţie oficială la club şi nu ar trebui să vorbească în numele FC Rapid. "Legat de domnul Ion Butoi, nu pot să vorbesc în numele dânsului. Însă este anormal ca acest club să fie reprezentat de persoane care nu au o funcţie oficială la Rapid. Din câte am înţeles de pe la Jandarmerie şi din alte locuri, dânsul s-a prezentat în câteva rânduri drept preşedintele Rapidului. Nu ştim, poate că va fi la un moment dat sau poate nu preşedintele Rapidului. Însă în acest moment Rapid are un alt preşedinte. E frustrant însă să vorbească acum în numele Rapidului o persoană care, atunci când eram împinşi abuziv în Liga a II-a, dânsul reprezenta acel club (n.r. - Concordia Chiajna) care nouă ne făcea rău. Domnul Butoi este consilierul domnului Moraru şi atât", a precizat Lucian Ionescu.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a devenit, la 25 iulie, noul acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni.

La 28 iulie, Moraru şi-a majorat portofoliul de acţiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziţionat şi cele 20 de procente pe care le mai deţinea Adrian Zamfir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici