Luciano Moggi, un an şi şase luni de închisoare cu suspendare

Fostul director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a fost condamnat, joi, la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat în procesul de corupţie privind agenţia de impresariat Gea World.

35 afișări
Imaginea articolului Luciano Moggi, un an şi şase luni de închisoare cu suspendare

Luciano Moggi, un an şi şase luni de închisoare cu suspendare (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit presei italiene, la finalul aceluiaşi proces de la Roma, Alessandro Moggi, fiul lui Luciano, a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare. Alte patru persoane judecate în acest caz, Franco Zavaglia, Davide Lippi, Pasquale Gallo şi Francesco Ceravolo, au fost achitate.

Luciano Moggi a fost acuzat că ar fi recurs la violenţă şi ameninţări, influenţând astfel unele transferuri de jucători realizate de agenţia de impresariat Gea World, care era condusă de fiul său, Alessandro Moggi.

"Sunt foarte supărat, eu nu am făcut nimic", a declarat Alessandro Moggi, după ce a aflat sentinţa în cazul său.

Procesul privind Gea World a început la 25 martie 2008, iar acuzarea ceruse în acest caz şase ani de închisoare pentru Luciano Moggi şi cinci ani de închisoare pentru fiul acestuia.

"Nu vor exista consecinţe practice pentru cei doi Moggi. Judecătorul a dispus suspendarea pedepsei, deoarece faptele pentru care au fost judecaţi au avut loc înainte de mai 2006", notează cotidianul Gazzetta dello Sport.

Luciano Moggi a fost director general la Juventus în perioada 1994 - 2006. Fostul oficial, personaj central al scandalului meciurilor trucate izbucnit în vara anului 2006 în Italia, precum şi alte 24 de persoane, au fost deferiţi justiţiei în octombrie 2008.

După izbucnirea scandalului "Calciopoli", clubul Juventus a fost retrogradat în Serie B şi a fost penalizat cu nouă puncte, în timp ce Fiorentina, Reggina, AC Milan şi Lazio au rămas în Serie A, dar au fost penalizate cu 15, 11, 8 şi respectiv 3 puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici