Lucy Bronze şi Robert Lewandowski, aleşi pentru prima dată jucătorii anului de către FIFA

  • FIFA a acordat permiile pentru superlativele anului 2020 în fotbal. Lucy Bronze şi Robert Lewandowski au fost aleşi jucătorii anului 2020
  • S-au acordat distincţii şi pentru cei mai buni antrenori şi cei mai buni portari.
78 afișări
Imaginea articolului Lucy Bronze şi Robert Lewandowski, aleşi pentru prima dată jucătorii anului de către FIFA

Lucy Bronze şi Robert Lewandowski, aleşi pentru prima dată jucătorii anului de către FIFA

Ceremonia The Best FIFA Football Awards 2020 s-a desfăşurat joi seara sub forma unui eveniment virtual la sediul central al FIFA din Zürich.

Lucy Bronze şi Robert Lewandowski au fost aleşi jucătorii anului 2020, la fotbal feminin şi masculin.

Robert Lewandowski, atacantul naţionalei Poloniei şi al echipei Bayern München, a fost desemnat pentru prima dată în carieră cel mai bun fotbalist în viziunea FIFA. În aceaşi situaţie se află şi Lucy Bronze de la Manchester City WFC, care este la primul titlu de cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin.

Actuala antrenoare a echipei naţionale feminine olandeze, Sarina Wiegman, a fost numită cea mai bună antrenoare FIFA pentru a doua oară în carieră, după succesul din 2017.

În fotbalul masculin, Jürgen Klopp a câştigat premiul pentru cel mai bun antrenor FIFA pentru al doilea an consecutiv, după ce a condus Liverpool FC la titlul de campioană în Premier League, pentru prima dată după 30 de ani.

Klopp a fost declarat câştigător la concurenţă strânsă cu Hans-Dieter Flick (FC Bayern München), votul decisiv fiind al antrenorilor de loturi naţionale.

Germanul Manuel Neuer, titular al naţionalei Germaniei şi al lui FC Bayern München, a fost ales cel mai bun portar FIFA, la masculin, în timp ce Sarah Bouhaddi, componentă a naţionalei Franţei şi a echipei franceze Olympique Lyonnais, şi-a încoronat uimitoarea carieră cu premiul pentru cel mai bun portar FIFA din fotbalul feminin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici