Luis Suarez a fost suspendat zece etape în campionatul Angliei după ce l-a muşcat pe Ivanovici

Fotbalistul echipei FC Liverpool, Luis Suarez, a fost suspendat, miercuri, pentru zece etape de către Federaţia Engleză de Fotbal (FA), ca urmare a incidentului de la meciul cu Chelsea Londra, când l-a muşcat de braţ pe Branislav Ivanovici.

381 afișări
Imaginea articolului Luis Suarez a fost suspendat zece etape în campionatul Angliei după ce l-a muşcat pe Ivanovici

Luis Suarez a fost suspendat zece etape în campionatul Angliei după ce l-a muşcat pe Ivanovici (Imagine: AFP / Mediafaxfoto)

Suspendarea vizează cele patru meciuri din actuala ediţie a campionatului englez şi primele şase din stagiunea 2013-14.

Verdictul în cazul lui Suarez a fost luat de trei membri ai unei comisii independente, care a respins solicitarea Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), de suspendare a lui Suarez pentru doar trei meciuri. "Comisia formată din trei persoane a susţinut că suspendarea de trei meciuri recomandată de FA este insuficientă, astfel că a suplimendat pedeapsa cu încă şapte meciuri. Suspendarea este cu efect imediat. Suarez a acceptat acuzaţia de comportament violent, însă nu a fost de acord atunci când a fost informat că membrii comisiei consideră că trei meciuri de suspendare sunt insuficiente", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FA.

Luis Suarez a fost amendat, luni, de către conducerea FC Liverpool, după ce la partida cu Chelsea l-a muşcat de mână pe fundaşul formaţiei londoneze, Branislav Ivanovici. Luis Suarez şi-a cerut scuze după incident, pe contul său de Twitter.

Incidentul s-a petrecut în mijlocul reprizei secunde, când, la un duel în suprafaţa de pedeapsă, Suarez şi-a înfipt dinţii în braţul lui Ivanovici. Arbitrul Kevin Friend nu a văzut gestul şi nu l-a sancţionat pe Suarez în ciuda încercării lui Ivanovici de a-i arăta urmele muşcăturii.

La rândul său, directorul executiv al FC Liverpool, Ian Ayre, s-a arătat dezamăgit de severitatea deciziei. "Atât clubul, cât şi jucătorul, sunt şocate şi dezamăgite de severitatea deciziei. Aşteptăm motivarea scrisă a deciziei înainte de a face alte comentarii", a precizat Ayre.

Suarez nu este la primul incident de acest fel, el fiind suspendat şapte meciuri pentru că l-a muşcat pe mijlocaşul formaţiei PSV Eindhoven, Otman Bakkal, în noiembrie 2010, când evolua la Ajax Amsterdam.

El a fost în mijlocul mai multor incidente de când a venit în Anglia, fiind în special suspendat opt meciuri pentru injurii rasiste la adresa francezului Patrice Evra, de la Manchester United, în octombrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici