Luis Suárez Miramontes, unul dintre cei mai mari fotbalişti spanioli, a murit la vârsta de 88 de ani

Luis Suárez Miramontes, considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti spanioli din istorie, a murit la vârsta de 88 de ani.

136 afișări
Imaginea articolului Luis Suárez Miramontes, unul dintre cei mai mari fotbalişti spanioli, a murit la vârsta de 88 de ani

Sursa foto: Twitter

Fostul mijlocaş al Barcelonei şi al lui Inter Milano a fost primul jucător de origine spaniolă care a câştigat Balonul de Aur, premiul acordat celui mai bun fotbalist al anului în lume, în 1960.
 
El rămâne singurul bărbat care a reuşit acest lucru. De atunci, Alexia Putellas a câştigat Balonul de Aur la feminin de două ori, în 2021 şi 2022.
 
Într-o declaraţie de duminică, Barcelona a confirmat că Suárez a murit la Milano, în Italia. Cauza decesului nu a fost precizată.
 
"Cunoscut sub numele de "Luisito", este considerat de toată lumea ca fiind unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului spaniol, precum şi ca fiind un jucător cheie a lui Barça în a doua jumătate a anilor '50", se arată în comunicatul echipei.
 
Suárez s-a alăturat Barcelonei de la Deportivo La Coruña în 1954, înainte de a deveni o legendă a clubului.
 
A jucat de 253 de ori pentru gigantul catalan, marcând 141 de goluri şi câştigând două titluri de campion în La Liga şi două Cupe ale Spaniei, potrivit CNN.
 
În 1961, a plecat la Inter Milano, unde a continuat să adune trofee, câştigând trei titluri din Serie A şi două Cupe Europene.
 
"Este o zi foarte tristă pentru toţi fanii lui Inter; a fost o persoană cu adevărat extraordinară. Când vorbeam despre fotbal împreună, era foarte direct şi bine informat", a declarat vicepreşedintele lui Inter Milano, Javier Zanetti, într-un comunicat.
 
Pe lângă cariera pe care şi-a format-o club, Suárez a făcut parte şi dintr-o generaţie interesantă de jucători spanioli care a câştigat Campionatul European din 1964.
 
După cariera de fotbalist, Suárez a condus mai multe cluburi, printre care Inter Milan şi Deportivo. De asemenea, a fost managerul echipei naţionale a Spaniei, pe care a condus-o până în 16-imile de finală ale Cupei Mondiale din 1990.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici