Luis Suarez, unul din puţinii fotbalişti cu 500 de goluri marcate în carieră

Luis Suarez a intrat duminică în clubul fotbaliştilor care au reuşit să marcheze 500 de goluri în întreaga carieră.

122 afișări
Imaginea articolului Luis Suarez, unul din puţinii fotbalişti cu 500 de goluri marcate în carieră

Luis Suarez, unul din puţinii fotbalişti cu 500 de goluri marcate în carieră

Duminică, în cadrul meciului dintre Atletico Madrid şi Alaves, Luis Suarez a marcat golul victoriei, partida încheindu-se cu 1-0 pentru madrileni. Dacă pentru Atletico a fost un gol important, care îi menţine în cursa pentru titlul de campioni în La Liga, pentru Suarez a avut o dublă semnificaţie, fiind cel de a 500-lea gol al carierei sale, în toate competiţiile.

Uruguaianul în vârstă de 34 de ani a devenit al 22-lea fotbalist la nivel mondial şi primul din istoria ţării sale care reuşeşte această performanţă. El a marcat 53 de goluri pentru echipa naţională şi 437 pentru cele 6 echipe de club pentru care a evoluat (Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona, Atletico Madrid).

Primul său gol înregistrat oficial datează din 10 Septembrie 2005 în campionatul din Uruguai, în partida dintre Nacional şi Paysandú (5:0).

Cele mai multe goluri într-un meci le-a marcat în Cupa Olandei, când a reuşit să înscrie de 6 ori în partida dintre Ajax vs WHC Wezep (14:1), în 23 decembrie 2009.

Echipa de club pentru care a marcat de cele mai multe ori este Barcelona, pentru care, între 2014 şi 2020 a scuturat plasa porţii adverse de 198 de ori.

De asemenea, în competiţiile internaţionale intercluburi, Luis Suarez a marcat până acum de 52 de ori, dintre care de 31 de ori pentru Barca şi de 16 ori pentru Ajax Amsterdam.

Suarez a avut nevoie de 794 de meciuri pentru a atinge această bornă impresionantă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici