Luiz Felipe Scolari, anchetat în Portugalia pentru evaziune fiscală

Antrenorul naţionalei Braziliei, Luiz Felipe Scolari, este anchetat pentru o presupusă fraudă fiscală şi pentru spălare de bani, comise pe vremea când era selecţionerul Portugaliei, informează presa lusitană.

46 afișări
Imaginea articolului Luiz Felipe Scolari, anchetat în Portugalia pentru evaziune fiscală

Luiz Felipe Scolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scolari a fost antrenorul Portugaliei în perioada 2003-2008. Potrivit presei portugheze, tehnicianul este anchetat de Departamentul central portughez de cercetări şi acţiuni penale, fiind bănuit de faptul că nu ar fi declarat venituri de 7,4 milioane de euro.

Potrivit publicaţiei olandeze Het Financieele Dagblad, Scolari ar fi încasat aceşti bani în schimbul drepturilor sale de imagine, prin intermediul societăţilor Chaterella Investors Limited şi Flamboyant Sports, cu sediul în Olanda. Sumele ar fi ajuns în SUA, prin intermediul unor firme din Bahamas şi din alte ţări.

Antrenorul a dezminţit pentru AFP că ar fi comis astfel de infracţiuni. "Mi-am întocmit corect declaraţiile mele de venituri. În toate ţările în care am lucrat mi-am declarat veniturile. Dacă există ceva incorect, nu este din vina mea. Justiţa va examina toate faptele", a afirmat selecţionerul brazilian.

Scolari a cucerit cu naţionala Braziliei titlul mondial în 2002 şi va conduce reprezentativa carioca pe teren propriu, la turneul final al Cupei Mondiale, care va debuta în 12 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici