Luminiţa Huţupan Dinu ar putea deveni cel mai bun portar al lumii

Federaţia Internaţională de Handbal a lansat, joi, un sondaj online, pe site-ul propriu, pentru alegerea celui mai bun portar feminin din toate timpurile, printre nominalizaţi aflându-se şi Luminiţa Huţupan Dinu.

59 afișări
Imaginea articolului Luminiţa Huţupan Dinu ar putea deveni cel mai bun portar al lumii

Luminiţa Huţupan Dinu ar putea deveni cel mai bun portar al lumii (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Fostul portar al naţionalei României concurează cu Cecilie Leganger (Norvegia, activează la Larvik HK), cu Lene Rantala (Danemarca, Larvik HK) şi cu fostul portar al Rusiei, Tatiana Djandjgava.

Luminiţa Huţupan Dinu s-a retras de la echipa naţională în 2009, având un palmares impresionant: câştigătoare a Ligii Campionilor, de două ori cu Krim Ljubljana şi o dată cu Kometal Skopje; dublă finalistă a Ligii Campionilor; dublă câştigătoare a Supercupei Europei, cu Krim Ljubljana şi Oltchim Râmnicu Vâlcea; câştigătoare a Cupei Cupelor, cu Oltchim; de şase ori campioană naţională şi de şase ori câştigătoare a Cupei în Slovenia, cu Krim; cinci titluri naţionale, două Cupe ale României şi o Supercupă, cu Oltchim; medalie de argint cu naţionala României la CM din Rusia, din 2005; cel mai bun portar din Europa, în 2000, la CE de la Bucureşti; cel mai bun portar al CM din Rusia, din 2005.

"Pentru mine este o veste onorantă şi sunt mândră de această nominalizare. Arată că oriunde am jucat în cei 28 de ani de handbal mi-am apărat culorile clubului şi ale ţării. Pot spune că dintre contracandidate, Cecilie Leganger a fost preferata mea, idolul meu, dacă pot spune aşa. Am văzut-o la Mondiale, în 1999, iar apoi am ajuns să jucăm împreună la Krim Ljubljana. Pentru mine a fost o mare satisfacţie faptul că am progresat atât de mult, încât să o depăşesc în performanţe, adică să joc cinci finale de Liga Campionilor şi să câştig trei", a declarat Luminiţa Huţupan Dinu, pentru MEDIAFAX.

IHF a anunţat, tot joi, şi rezultatele sondajului pentru "cel mai bun portar din toate timpurile", la masculin, fiind desemnat francezul Thierry Omeyer.

"Peste 4000 de voturi au decis foarte clar: francezul Thierry Omeyer este cel mai bun portar al lumii din toate timpurile. Cel mai bun jucător al lumii în 2008 a primit peste 93 la sută din voturi în această competiţie online. Portarul clubului THW Kiel este în prezent campion mondial, olimpic şi european, cu naţionala Franţei, câştigător al Ligii Campionilor, cu THW Kiel, trofeu pe care l-a cucerit de trei ori în carieră", se arată în comunicatul IHF.

Ceilalţi trei competitori ai săi au fost Andrei Lavrov (Rusia), care a primit 2,98 la sută din voturi, Andreas Thiel (Germania) şi Mats Olsson (Suedia), ambii cotaţi cu 1,74 la sută din voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici