Lupescu cere depunctarea pentru declaraţiile conducătorilor din sezonul viitor

Directorul general al FRF, Ioan Angelo Lupescu, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a discutat cu preşedintele Mircea Sandu să se aplice regulamentul cu depunctarea pentru declaraţiile conducătorilor din prima etapă a sezonului viitor.

5 afișări
Imaginea articolului Lupescu cere depunctarea pentru declaraţiile conducătorilor din sezonul viitor

Lupescu cere depunctarea pentru declaraţiile conducătorilor din sezonul viitor (Imagine: Mediafax Foto)

Lupescu s-a arătat deranjat de faptul că mulţi conducători vorbesc despre motivarea financiară a adversarilor contracandidaţilor la titlu: "Se vorbeşte despre bani în fotbalul românesc nu numai acuma, ci de vreo zece ani. În doi ani de zile este a zecea oară cred când am cerut sprijinul autorităţilor statului să intervină prin toate mijloacele posibile, iar dacă aceste sume care se vehiculează sunt adevărate să se ia măsuri."

"Deocamdată este foarte greu să demonstrezi acest lucru. Când aruncă unul un zvon, îl chemi la comisie şi spune: «Nu domne', că am glumit şi n-a fost aşa». E greu de demonstrat şi noi nu putem face poliţie. Cei care au jignit şi care au calomniat celelalte echipe, arbitri şi federaţia, se ştie că aceste comisii au luat măsuri. De la anul, chiar am cerut comisiilor, am vorbit şi cu domnul preşedinte, să se aplice acest regulement cu depunctarea pentru declaraţii chiar din prima etapă. Pentru că văd că nu există altă soluţie", a spus Lupescu.

Oficialul FRF consideră că unii conducători din Liga I nu se pricep la fotbal şi aruncă vina mereu pe arbitraje. "E deranjantă atitudinea unor conducători de club. Sunt puţini, nu mulţi. Ei caută notorietatea cu orice preţ şi vorbesc fără să aibă nimic în comun cu fotbalul. Unii nici nu se pricep la fenomen, şi în această situaţie se axează foarte mult pe arbitraje. Creează scandal, presei îi place şi acest fenomen a luat amploare. Cele mai multe discuţii despre arbitraj sunt făcute artificial", a menţionat directorul general al FRF.

Ioan Angelo Lupescu a adăugat că arbitrajul românesc se află pe o pantă ascendentă, iar UEFA şi FIFA ţin cont de acest lucru. 

Trecutul de dinamovist nu îl influenţează în delegarea arbitrilor, susţine Lupescu. "Unii mă mai taxează acum, când fac delegările la arbitri, că sunt dinamovist. Normal că voi fi dinamovist toată viaţa, dar nu are legătură una cu alta. Dimpotrivă, am fost dat afară de unii care mai sunt şi acuma în conducerea lui Dinamo, dar am rămas cu ei amici. Le-am spus şi atunci şi le spun şi acuma, părerea mea despre cum se conduce clubul. Avem păreri diferite, dar rămânem amici. Pentru mine, Dinamo înseamnă cu totul altceva faţă de cine e acum la Dinamo, pentru că poate vor veni şi alţi investitori. În meseria pe care o fac acum sunt total neutru şi chiar m-am distanţat", a explicat Lupescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici