Lupescu crede că suporterii dinamovişti vor umple noul stadion naţional

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, aflat în vizită, vineri, pe şantierul unde se contruieşte Stadionul Naţional, a declarat că este convins că la meciurile din cupele europene ale formaţiei Dinamo arena va fi plină de suporteri ai grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare.

67 afișări
Imaginea articolului Lupescu crede că suporterii dinamovişti vor umple noul stadion naţional

Lupescu crede că suporterii dinamovişti vor umple noul stadion naţional (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Dinamo de câte ori a jucat aici, şi pe vremea mea, stadionul era plin. Foarte mulţi dinamovişti sunt în zonele limitrofe acestui stadion. Eu cred că dacă Dinamo va veni să joace aici, şi va avea şi un parcurs bun, va umple stadionul. Fiecare dinamovist îşi doreşte să vină pe un stadion pur pentru fotbal, nu ca în Ştefan cel Mare, un stadion care nu te îmbie nici ca spectator, nici ca fotbalist la o seară frumoasă, la un spectacol, pentru că aşa a fost construit acel stadion, cu pista de atletism. Aici se vor schimba datele problemei", a spus Lupescu.

Stadionul Naţional va avea o capacitate de 55.000 de locuri. La ultima partida a echipei Dinamo din Liga I, disputată marţi, cu Unirea Urziceni, au asistat aproximativ o mie de spectatori.

Lupescu este convins că meciurile din cupele europene ale formaţiilor bucureştene se vor disputa pe Stadionul Naţional. "Cu siguranţă echipele din Bucureşti care vor juca în cupele europene vor trebui să o facă pe acest stadion. Cel puţin Ştefan cel Mare şi Giuleştiul nu cred că vor mai fi acreditate. Stadionul din Giuleşti şi cel din Ştefan cel Mare au primit aprobare să se joace acolo în cupele europene pentru că n-au avut o alternativă. Dar acum au această alternativă şi UEFA va fi foarte severă", a mai spus el.

Oficialul FRF a primit asigurări din partea constructorilor că stadionul va fi gata la termenul stabilit, luna august. "Mulţumit vom fi când va fi iarba pusă şi când spectatorii vor fi pe stadion. Oricum se fac progrese vizibile şi dătătoare de speranţe că într-o lună, două va fi gata. Constructorii m-au asigurat că va fi gata la timp", a adăugat Lupescu.

Ionuţ Lupescu crede că fotbalul românesc merită un stadion la cele mai înalte standarde. "Nu e vorba doar de naţională, e vorba de România. Merităm să avem un stadion şi de vreo 15 ani îl aşteptăm. Fotbalul românesc poate fi într-o pasă proastă, dar peste patru, cinci ani poate fi la un nivel înalt. Importantă este infrastructura. Din păcate, când echipa naţională şi echipele de club mergeau bine, acest stadion nu exista. Pentru România era musai să avem un stadion", a menţionat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici