Lupescu: Dacă cei acuzaţi în dosarul "Valiza" vor fi găsiţi vinovaţi vor plăti şi pe linie sportivă

Directorul general al FRF, Ioan Angelo Lupescu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că în situaţia în care persoanele acuzate în dosarul "Valiza" vor fi găsite vinovate în instanţă, atunci acestea vor trebui să plătească pentru faptele lor şi în plan sportiv.

18 afișări
Imaginea articolului Lupescu: Dacă cei acuzaţi în dosarul "Valiza" vor fi găsiţi vinovaţi vor plăti şi pe linie sportivă

Lupescu: Dacă cei acuzaţi în dosarul "Valiza" vor fi găsiţi vinovaţi vor plăti şi pe linie sportivă

"Noi am cerut prin vară DNA-ului să ne dea probe în acest caz, dar atunci au spus că nu pot să ni le dea. Însă noi aşteptăm în continuare. Preşedintele FRF a spus că dacă în justiţie se va da o sentinţă, atunci cazul «Valiza» se va redeschide şi în plan sportiv. Retrogradarea pentru astfel de lucruri e în regulament, este posibil şi asta. În regulamentul disciplinar sunt stipulate toate sancţiunile, nu ştiu exact acum pentru că sunt în Japonia, dar scrie exact acolo ce riscă o echipă într-un astfel de caz. Noi aşteptăm ca justiţia să meargă până la capăt. Dacă vor fi găsite vinovate acele persoane vor trebui să plătească şi pe linie sportivă. Dacă nu vor fi găsiţi vinovaţi atunci înseamnă că fotbalul nostru este curat", a spus Lupescu.

Oficialul FRF a menţionat că numai Comisia de Disciplină poate decide dacă clubul Steaua poate fi sanţionat cu retrogradarea în eşalonul secund. "Va decide comisia dacă se impune retrogradarea, depinde de regulament. Comisia a luat o dată măsuri în acest caz, iar după părerea mea primul verdict care s-a dat era corect. Dar după aceea s-a băgat Florea (n.r. - Daniel Florea, fostul preşedinte al Curţii de Arbitraj pentru Fotbal), cu Dumitru Dragomir şi au schimbat decizia în cazul ăsta", a adăugat directorul general.

Ioan Angelo Lupescu susţine că UEFA şi FIFA sunt la curent cu ceea ce se întâmplă în cazul "Valiza". "Cei de la UEFA şi FIFA ştiu despre cazul «Valiza». Noi i-am informat atunci, după decizia comisiei. Regulamentul de la UEFA şi FIFA nu este aşa de amănunţit, ca cel de la noi, şi nu pot spune dacă permite sau nu astfel de lucruri", a precizat Lupescu.

Directorul general a adăugat că nu ştie dacă şi alte cluburi în afară de Steaua au motivat financiar adversarele altor echipe, dar a menţionat că lupta pentru titlu în sezonul trecut nu s-a disputat numai pe teren. "După ce am văzut în stenogramele care au fost făcute publice exact cei care făceau gălăgia cea mai mare sunt acuzaţi acum. Din păcate lupta pentru titlu în sezonul trecut nu s-a jucat numai pe teren. Eu nu am auzit să fi practicat şi alte cluburi motivarea adversarilor contracandidatelor", a afirmat Ioan Angelo Lupescu.

Citeşte şi:

Cazul "valiza" poate fi redeschis

Teia Sponte a fost la DNA, înainte de trimiterea dosarului "Valiza" la instanţă

Omului de afaceri pus sub învinuire în "dosarul Valiza" i-au fost prezentate acuzaţiile

Piţurcă, ridicat de pe aeroport de procurorii DNA

Gigi Becali nu mai vrea să dea declaraţii la DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici