Lupescu: Ghinionul naţionalei de tineret nu e doar Franţa, ci şi faptul că va juca în Kazahstan

Directorul general al FRF, Ioan Angelo Lupescu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că ghinionul echipei naţionale de tineret la tragerea la sorţi este reprezentat nu doar de Franţa, ci şi de faptul că va trebui să se deplaseze în cadrul preliminariilor CE 2013 peste 3.000 de kilometri în Kazahstan.

12 afișări
Imaginea articolului Lupescu: Ghinionul naţionalei de tineret nu e doar Franţa, ci şi faptul că va juca în Kazahstan

Lupescu: Ghinionul naţionalei de tineret nu e doar Franţa, ci şi faptul că va juca în Kazahstan (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am nimerit într-o grupă grea. Şi ghinionul nu este reprezentat doar de faptul că suntem în aceeaşi grupă cu Franţa, ci şi de faptul că vom fi obligaţi să jucăm în Kazahstan. Sunt peste 3.000 de kilometri până acolo şi în plus există şi o diferenţă de 5 ore faţă de fusul nostru orar. Dar asta este, aşa am picat, aşa vom juca", a spus Lupescu.

Oficialul nu a dorit să se pronunţe în ceea ce priveşte şansele României în grupa a 9-a, dar a adăugat că selecţionata condusă de Emil Săndoi se va lupta cu siguranţă pentru calificarea la CE din 2013. "Nu se poate vorbi acum despre şansele de calificare, prefer să nu o fac. E o grupă dificilă pentru că vom întâlni şi Slovacia şi Letonia, două echipe care vor pune de asemenea probleme. Dar cu siguranţă de vom bate pentru calificare, sunt sigur de asta", a precizat Ioan Lupescu.

Reprezentativa de tineret a României, antrenată de Emil Săndoi, va întâlni Franţa, Slovacia, Letonia şi Kazahstan, în grupa a 9-a a preliminariilor Campionatului European din 2013 (programat în Israel), conform tragerii la sorţi efectuată, joi, la Nyon (Elveţia).

La tragerea la sorţi, România a făcut parte din prima urnă valorică, alături de Anglia, Spania, Olanda, Italia, Suedia, Cehia, Rusia, Serbia şi Germania. Componenţa celor cinci urne valorice a fost alcătuită pe baza rezultatelor din ediţiile 2006-2007 (preliminarii şi turneu final), 2007-2009 (preliminarii şi turneu final), 2009-2011 (preliminarii şi play-off).

Pentru jocurile de baraj se vor califica cele 10 câştigătoare ale grupelor şi cele mai bune patru reprezentative care vor încheia preliminariile pe locurile secunde. Învingătoarele celor şapte duble manşe se vor alătura Israelului, gazda turneului final.

Datele rezervate jocurilor de calificare sunt următoarele:

În 2011: 25 şi 29 martie, 3 şi 7 iunie, 2 şi 6 septembrie, 7 şi 11 octombrie, 11 şi 15 noiembrie

În 2012: 1 şi 5 iunie, 8 şi 12 iunie, 7/8 şi 10 septembrie

Jocurile de baraj: 12 şi 16 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici