Lupescu: Lipsa motivaţiei jucătorilor este una dintre cauzele eşecului naţionalei

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că lipsa motivaţiei jucătorilor după Euro 2008, atmosfera creată la începutul campaniei de calificare şi aria mică de selecţie sunt cauzele rezultatelor slabe ale echipei naţionale în preliminariile CM 2010.

13 afișări
Imaginea articolului Lupescu: Lipsa motivaţiei jucătorilor este una dintre cauzele eşecului naţionalei

Lupescu: Lipsa motivaţiei jucătorilor este una dintre cauzele eşecului naţionalei

"S-a făcut o analiză a ceea ce s-a întâmplat cu echipa naţională, nu vreau să intru în detalii, dar sunt câteva cauze care au făcut ca naţionala să nu aibă rezultatele şi punctele necesare în stadiul acesta, adică după cinci jocuri. Prima ar fi aria de selecţie. A doua este legată de faptul că s-a constatat după Euro 2008, o motivare mică faţă de echipa naţională din partea jucătorilor. Nu aş spune un dezinteres, dar a lipsit acel entuziasm, acea concentrare care ne-a făcut tari în campania precedentă. Iar aici jucătorii sunt responsabili în mare parte. Poate au gândit că după europene totul va fi mai uşor, dar la acest nivel trebuie să dai tot la fiecare meci. Apoi, o altă cauză este atmosfera din jurul echipei naţionale creată la începutul campaniei, se ştie de către cine, nu vreau să intru în amănunte, am spălat rufele între noi atunci. Iar, trăgând linie, rezultatele nu au fost cele aşteptate", a spus Lupescu.

Referitor la aria mică de selecţie pentru echipa naţională, Lupescu a afirmat că problema este reprezentată de numărul mare de jucători străini din campionatul intern. El a propus pentru rezolvarea acestei situaţii instaurarea unei reguli prin care o echipă din Liga I să poată folosi într-un meci maxim 4 sau 5 străini.

"Am ridicat în Comitetul Executiv problema ariei de selecţie pentru echipa naţională. Indiferent cine va veni selecţioner va avea aceeaşi problemă, aceea a ariei de selecţie. În penultima etapă, din 250 de jucători care au intrat pe tere, 95 au fost străini. Este un record, e vorba de 40 la sută. Dacă se va continua într-un asemenea ritm şi nu se va da posibilitatea juniorilor români să poată să joace la un nivel înalt, atunci toate echipele naţionale ale României vor avea o problemă. De aceea l-am rugat astăzi pe preşedintele Ligii, precum şi pe domnul Mureşan, să se ia în discuţie printr-un gentlemen's agreement, pentru că din punct de vedere juridic nu este posibil, regula de şase români şi 5 străini în teren. Sau 7 cu 4 străini, nu ştiu exact, vom vedea. Dar e imperios necesară această regulă în campionat pentru că avem o mare problemă cu talentele noastre pe care nu le putem promova", a explicat Ionuţ Lupescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici