Lupescu: NEC Nijmegen a fost amendată şi ea cu 10.000 de euro

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, joi, la Sport.ro, că gruparea olandeză NEC Nijmegen a fost amendată şi ea cu 10.000 de euro, după incidentele de la partida cu Dinamo, din prima manşă a turului întâi al Cupei UEFA.

31 afișări
Imaginea articolului Lupescu: NEC Nijmegen a fost amendată şi ea cu 10.000 de euro

Lupescu: NEC Nijmegen a fost amendată şi ea cu 10.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Judecata a durat doar cinci minute, pentru că am avut 70 de cazuri. Avem rapoartele şi preşedintele comisiei le citeşte cu o zi înainte şi astfel aveam deja vreo trei variante de decizie. Eu am ieşit pe hol în timp ce s-a judecat acest caz, pentru că nu pot vota dacă echipa în cauză este din ţara mea. Se putea ceva mai grav. Nu este specificat dacă este ultimul avertisment pentru Dinamo. NEC Nijmegen a fost amendată şi ea cu 10.000 de euro" a spus Lupescu.

UEFA a amendat, joi, cu suma de 20.000 de franci elveţieni clubul FC Dinamo pentru incidentele produse de suporterii "alb-roşii" la Nijmegen, la meciul din prima manşă a turului întâi al Cupei UEFA, cu NEC.

În timpul partidei dintre NEC Nijmegen şi Dinamo, scor 1-0, din prima manşă a turului I al Cupei UEFA, cu trei minute înainte de final, suporterii echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare au aruncat o torţă pe teren, care a căzut foarte aproape de portarul Baboş, altele fiind aruncate înspre sectorul în care se aflau fanii formaţiei locale. Incidentele au continuat, astfel că a fost nevoie de intervenţa poliţiştilor olandezi, după ce suporterii dinamovişti au aruncat cu mai multe scaune, unul dintre acestea pătrunzând şi în suprafaţa de joc.

NEC Nijmegen a învins formaţia Dinamo Bucureşti, în prima manşă a Cupei UEFA, scor 1-0, urmând ca returul să se dispute pe data de 2 octombrie, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici