Luptă crâncenă pentru titlu în Formula 1. Valtteri Botas a câştigat Marele Premiu al Turciei

  • Pilotul Valtteri Bottas a câştigat duminică Marele Premiu al Turciei la Formula 1.
  • inlandezul a valorificat plecarea din pole position, obţinută după ce Hamilton a fost retrogradat 10 locuri pe grilă.
  • Pe locul doi a trecut olandezul Max Verstappen, preluând poziţia de lider al clasamentului general.
555 afișări
Imaginea articolului Luptă crâncenă pentru titlu în Formula 1. Valtteri Botas a câştigat Marele Premiu al Turciei

Valtteri Botas

Finlandezul Valtteri Botas (Mercedes) a câştigat pentru prima dată o cursă de Formula 1 în sezonul 2021, profitând de plecarea din pole position. Pilotul Mercedes a obţinut şi punctul suplimentar, pentru cel mai rapid tur din cursă. Pentru el aceasta a fost cea de a 10-a victorie a carierei.

„A trecut ceva timp. Mă simt bine. Din partea mea, este una dintre cele mai bune curse pe care le-am avut.”, a declarat Bottas la interviul de la final. „Nu este uşor să alegi strategia aici, în aceste condiţii. Consider că e o victorie binemeritată", a mai spus el, referindu-se la faptul că întreaga cursă s-a desfăşurat pe o pistă udă, pe care toţi piloţii au folosit preurile intermediare de ploaie.

Pe locul doi a trecut olandezul Max Verstappen (Red Bull Rpe acing Honda), care a plecat din aceaşi poziţie de pe grila de start. Deoarece Lewis Hamilton a terminat cursa pe locul 5, după ce a plecat de poziţia a 11-a, Verstappen a preluat conducerea clasamentului Marelui Circ, cu 262,5 puncte.

„Nu a fost uşor astăzi! Sunt fericit că am terminat pe locul doi, în aceste condiţii ar fi fost uşor să greşesc", a spus şi Verstappen la final.

Locul 3 a fost ocupat de colegul noului lider, Sergio Perez, care a pilotat fără greşeală, cu multă răbdare, depăşind-ul pe francezul Charles Leclerc, cu 7 tururi înainte de final.

Clasamentul general al piloţilor este condus de Max Verstappen, cu 262,5 puncte, urmat de Lewis Hamilton, cu 256,5 şi de Valtteri Bottas, cu 177.

În cursa pe echipe conduce Mercedes, cu 433,5, urmată de RedBull Racing Honda, cu 397,5 şi de McLaren Mercedes, cu 240.

Titlul popular de pilot al zilei a fost adjudecat de Carlos Sainz (Ferrari), care a reuşit să urce 11 locuri faţă de poziţia de la start, terminând cursa pe locul 8.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici