Luptă la baionetă pentru titlu în Anglia: Man City redevine lider în Premier League

Manchester City şi-a recăpătat avansul de un punct în fruntea Premier League, după victoria cu 3-0 în faţa lui Brighton, de miercuri seara, în timp ce Arsenal şi-a bulversat rivalii londonezi de la Chelsea, cu o victorie cu 4-2, chiar pe Stamford Bridge.

361 afișări
Imaginea articolului Luptă la baionetă pentru titlu în Anglia: Man City redevine lider în Premier League

Man City redevine lider în Premier League, iar Arsenal o învinge pe Chelsea pe Stamford Bridge

Liverpool preluase şefia în fruntea clasamentului după ce marţi a învins categoric, cu 4-0, pe Manchester United, ceea ce înseamna că City nu-şi putea permite o greşeală pe teren propriu în faţa echipei lui Graham Potter.

Echipa lui Pep Guardiola s-a chinuit să treacă o apărare bine organizată a lui Brighton în primele 45 de minute, dar a deschis scorul prin atacantul algerian Riyad Mahrez, în minutul 53, din pasa lui Kevin De Bruyne.

Gazdele au marcat un al doilea gol, 12 minute mai târziu, când şutul lui Phil Foden de la distanţă a fost ajutat de o deviere, ce l-a făcut neputincios pe portarul lui Brighton, Robert Sanchez (2-0, min. 65)

Bernardo Silva a închis tabela cu un al treilea gol, în finalul meciului, pentru a completa victoria cu 3-0, care a dus echipa lui Pep Guardiola la 77 de puncte, în 32 de meciuri.

Chelsea – Arsenal 2-4 (2-2)

Victoria lui Arsenal, în deplasare la Chelsea, cu două goluri marcate de Eddie Nketiah, a dat tunarilor un impuls important în încercarea lor de a prinde unul din cele patru locuri ce duc în Liga Campionilor.

Victoria îi aduce pe tunari la egalitate de puncte, 57, cu Tottenham Hotspur, ocupanta locului patru, ambele echipe având 32 de meciuri disputate şi urmând să se întâlnească la Spurs pe 12 mai.

Arsenal a trecut în avantaj de două ori, într-o primă repriză palpitantă, pe Stamford Bridge, mai întâi când Nketiah a profitat de o pasă slabă din spate a lui Andreas Christensen, în minutul 13, şi apoi când Emile Smith-Rowe a finalizat un contraatac rapid în minutul 27.

Dar oaspeţii au fost rapid egalaţi în ambele ocazii, de reuşitele lui Timo Werner şi Cesar Azpilicueta.

Nketiah a restabilit avantajul vizitatorilor în minutul 57, când a profitat de o altă confuzie în apărarea lui Chelsea, pentru a face 3-2.

Chelsea a căutat o a treia egalare, dar Bukayo Saka de la Arsenal a fost cel care a completat victoria, transformând un penalty în minutul 92, după ce a fost faultat de Azpilicueta.

Chelsea a rămas pe locul al treilea cu 62 de puncte, având un meci mai puţin disputat atât decât Spurs şi Arsenal.

În partea de jos a clasamentului, Everton a avut nevoie de o egalare, în prelungiri, a lui Richarlison, pentru a obţine un punct, acasă cu Leicester City, şi a se îndepărta la patru puncte de zona retrogradării.

Everton are patru puncte avans faţă de Burnley, ocupanta locului 18, ambele echipe având şapte meciuri de disputat. Burnley, fără antrenor, primeşte joi pe Turf Moor pe Southampton.

Preocupările legate de retrogradare sunt acum o amintire îndepărtată pentru Newcastle United, care a obţinut a şasea victorie consecutivă pe teren propriu, primul gol al lui Miguel Almiron pentru club după mai bine de un an aducându-le o victorie cu 1-0 în faţa lui Crystal Palace, ceea ce a dus echipa lui Eddie Howe pe locul 11.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici