Lupta la titlu în Premier League: Arsenal tocmai a primit o veste proastă

  • Supercomputerele nu cred în şansele lui Arsenal de a câştiga cursa în trei la titlul din Premier League.
  • Asta, în ciuda faptului că, după forma actuală, clubul londonez conduce clasamentul din Anglia.
  • Tunarii au mai ratat titlul şi anul trecut, într-o cursă în doi cu Manchester City.
406 afișări
Imaginea articolului Lupta la titlu în Premier League: Arsenal tocmai a primit o veste proastă

Lupta la titlu în Premier League: Arsenal a primit o veste proastă

De data aceasta, echipa lui Mikel Arteta nu dă semne de ezitare şi conducepe Liverpool la golaveraj şi pe City cu un punct.

Londonezii au câştigat 10 din ultimele 11 meciuri din Premier League, singurele puncte cedate fiind o remiză, 0-0 pe terenul campioanei Manchester City, o dovadă concretă a cât de mult s-au îmbunătăţit faţă de modelul de anul trecut.

Arsenal a marcat de 20 de ori în ultimele cinci meciuri de campionat disputate în deplasare, în care nu a primit niciun gol.

Pentru tunari urmează o serie de şapte meciuri la fel de dificile ca cele cu Liverpool şi Manchester City, împotriva lui Aston Villa, Tottenham Hotspur, Chelsea şi Manchester United.

Analiştii de date de la Opta, au rulat scenariile probabile printr-un sofware specializat, după ce Liverpool a remizat 2-2 la Manchester United duminică şi au ajuns la o concluzie care nu este reconfortantă pentru fanii lui Arsenal.

Conform Opta, meciurile din weekend, care au început cu victoria lui City cu 4-2 la Crystal Palace şi au inclus victoria lui Arsenal cu 3-0 în deplasare la Brighton and Hove Albion, par să fi înclinat cursa pentru titlu în favoarea lui City, echipa condusă de Pep Guardiola.

Înainte de weekend, City avea 33,6% şanse să câştige al patrulea titlu consecutiv, potrivit Opta. Această cifră a crescut acum la 40,6%. Şansele lui Arsenal de a câştiga titlul sunt de 30,3%, iar Liverpool a coborât de la favorită la a treia poziţie, cu 29,1% - o scădere de 15,9% faţă de ultima rundă de meciuri.

O privire asupra meciurilor rămase explică de ce este mai probabil ca City să se impună în cel mai strâns duel în trei al ultimilor ani, de când City a depăşit pe Liverpool şi pe Chelsea în sezonul 2013-14.

Şase din ultimele şapte meciuri ale lui City sunt împotriva lui Luton Town (a), Brighton and Hove Albion (d), Nottingham Forest (d), Wolverhampton Wanderers (a), Fulham (d) şi West Ham United (a), cel mai mare test fiind o deplasare la Tottenham Hotspur.

Arsenal primeşte sâmbătă pe a cincea clasată, Aston Villa, înainte de Wolves (d), Chelsea (a), Tottenham (d), Bournemouth (a), Manchester United (d) şi Everton (a).

Liverpool înfruntă Crystal Palace (a), Fulham (d), Everton (d), West Ham (d), Tottenham (a), Aston Villa (d) şi Wolves (a).

În timp ce algoritmii încă favorizează pe City, speranţele lui Arsenal de a obţine primul titlu de campionat din ultimii 20 de ani sunt susţinute de o diferenţă de goluri net superioară faţă de cele două rivale.
Într-o cursă care pare că va merge până la capăt, acest lucru ar putea fi crucial, deşi managerul lui Liverpool, Juergen Klopp, ştie că vor mai fi multe răsturnări de situaţie.

„Ştiam că va fi super complicat până la final. Până ieri eram în frunte, acum este Arsenal şi - nu ştiu când - apoi s-ar putea să fie altcineva", a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici