Lyon şi Beşiktaş, excluse cu suspendare din competiţiile europene şi amendate cu 100.000 de euro

Comisia de Disciplină a UEFA a sancţionat, miercuri, cluburile Olympique Lyon şi Beşiktaş cu doi ani de excludere cu suspendare din competiţiile europene şi cu amendă de 100.000 de euro, în urma incidentelor de la meciul disputat la Lyon, pe 13 aprilie, în sferturile de finală ale Europa League.

479 afișări
Imaginea articolului Lyon şi Beşiktaş, excluse cu suspendare din competiţiile europene şi amendate cu 100.000 de euro

Lyon şi Beşiktaş, excluse cu suspendare din competiţiile europene şi amendate cu 100.000 de euro (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Conform site-ului uefa.com, clubul francez a fost sancţionat pentru deficienţele organizatorice, invadarea terenului de către fani şi aprinderea de torţe. Gruparea turcă a fost pedepsită pentru incidentele provocate de suporterii săi, care au aruncat petarde şi obiecte pe teren.

Partida de pe Parc Olympique Lyonnais a debutat cu o întârziere de aproximativ 45 de minute, după ce fanii francezi au invadat terenul, din cauza petardelor lansate de suporterii echipei Beşiktaş. Disputele dintre cele două tabere au început în afara stadionului, înaintea jocului, şi au continuat în tribune.

În partida respectivă, Lyon a învins Beşiktaş, cu scorul de 2-1. Partida retur este programată joi, de la 22:05, la Istanbul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici