LIGA CAMPIONILOR  Maccabi a produs surpriza serii, trecând de Juventus. Primele echipe calificate în optimi

Maccabi Haifa a înregistrat marţi prima victorie în Liga Campionilor după două decenii, în timp ce Manchester City şi Real Madrid au devenit primele echipe calificate în 16-imile de finală, în ciuda faptului că au remizat ambele, în etapa a patra a competiţiei.

248 afișări
Imaginea articolului Maccabi a produs surpriza serii, trecând de Juventus. Primele echipe calificate în optimi

Bucurie la Maccabi

Manchester City şi Real Madrid au pierdut primele puncte din ediţia 2022/23 a UEFA Champions League, dar acest lucru nu le-a împiedicat să se califice în optimile de finală, într-o seară care a adus victorii importante pentru Chelsea şi Leipzig. Cu toate acestea, ştirile din media au avut în prim plan pe Maccabi Haifa, care a pus capăt unei aşteptări de 20 de ani pentru o victorie în faza grupelor cu o victorie cu 2-0 în faţa lui Juventus.


Grupa E
Dinamo Zagreb – Salzburg 1-1 (1-1)

Salzburg şi-a continuat startul fără înfrângere, după ce a remizat marţi la Zagreb. Nicolas Seiwald i-a adus pe vizitatori în avantaj încă de la începutul meciului, dar Dinamo a dominat restul primei reprize şi în cele din urmă a egalat cu şutul deviat al lui Robert Ljubičić. Repriza a doua a fost săracă în ocazii clare, deşi ambele echipe au lovit bara transversală. Internaţionalul croat Luka Sučić de la Salzburg a fost primul, înainte ca lovitura liberă din finalul partidei a lui Petar Bočkaj să lovească şi ea bara porţii.

Salzburg nu a pierdut niciodată în cele cinci deplasări în Croaţia, înregistrând două victorii şi trei remize.

AC Milan – Chelsea 0-2 (0-2)

Echipa lui Graham Potter a trecut pe primul loc în Grupa E cu o victorie pe pământ italian. Rossoneri au rămas în zece oameni după 18 minute, când Fikayo Tomori, fostul jucător al englezilor, l-a împiedicat pe Mason Mount în careu, iar Jorginho a transformat penalty-ul rezultat.

Pierre-Emerick Aubameyang a dublat avantajul, după un asist inteligent al lui Mount. Gazdele au avut ocazii de a reveni în joc, dar Olivier Giroud a reluat cu capul pe lângă poartă, iar rezerva Sergiño Dest a trimis peste poartă.

Chelsea a înregistrat prima sa victorie în deplasare în Liga Campionilor în Italia de la un succes cu 4-0 împotriva lui Lazio în noiembrie 2003.

Grupa F

Celtic – Leipzig 0-2 (0-0)

Leipzig a marcat două goluri în repriza a doua pentru a-şi păstra soarta calificării în propriile mâini şi a pus capăt ambiţiilor lui Celtic de a ajunge în optimi. Matt O'Riley a lovit bara, iar Kyogo Furuhashi a trimis cu capul puţin peste poartă înainte de pauză, dar oaspeţii şi-au intrat în rol după aceea. O lovitură de cap a lui Timo Werner a adus pe Leipzig în avantaj, înainte ca fostul jucător de la Chelsea să se devină pasator decisiv pentru Emil Forsberg, la şase minute de la final.

Celtic a pierdut ultimele şapte meciuri pe teren propriu din Liga Campionilor, nereuşind să înscrie în şase dintre ele.

Shakhtar - Real Madrid 1-1 (0-0)

Lovitura de cap a lui Antonio Rüdiger în minutele suplimentare de joc i-a refuzat lui Shakhtar o victorie de răsunet împotriva deţinătoarei trofeului, la Varşovia. Oleksandr Zubkov - care a marcat golul lui Shakhtar în înfrângerea echipei sale cu 2-1, la Madrid săptămâna trecută, - a reluat cu capul centrarea de pe stânga a lui Mykhailo Mudryk imediat după pauză.

Lassina Traoré a nimerit razant transversala în timp ce Shakhtar a căutat un al doilea gol, dar Rüdiger l-a învins pe Anatoliy Trubin la centrarea lui Toni Kroos în al cincilea minut al timpului adiţional.

Shakhtar a câştigat doar unul din ultimele 11 meciuri din Liga Campionilor.


Grupa G
Copenhaga - Man City 0-0 (0-0)

Cu Erling Haaland odihnit, City a obţinut al doilea egal fără gol în faza grupelor după o primă jumătate de oră remarcabilă în Danemarca. Un henţ al lui Riyad Mahrez a a făcut ca golul lui Rodri din debutul partidei să fie anulat, iar algerianul a ratat apoi o lovitură de pedeapsă, salvată de Kamil Grabara.

A urmat cartonaşul roşu al lui Sergio Gómez, din minutul 30, pentru un fault la Haraldsson. Ambele echipe şi-au creatapoi jumătăţi de ocazie dar niciuna dintre ele nu a reuşit să găsească drumul spre gol.

Ultimele patru meciuri disputate de Copenhaga pe teren propriu în faza grupelor Ligii Campionilor s-au încheiat toate fără goluri.

Dortmund – Sevilla 1-1 (1-1)
Dortmund a ratat şansa de a-şi asigura un loc în 16-imile de finală. Vizitatorii au deschis scorul în minutul 18, prin lovitura de cap a lui Tanguy Nianzou, doar că Jude Bellingham a egalat în minutul 35. Gazdele ştiua că victoria le-ar asigura un loc în fazele eliminatorii, însă Erik Lamela, de la Sevilla a fost cel mai aproape de a marca golul victoriei, nereuşind să-l învingă pe Gregor Kobel.

Bellingham a marcat mai multe goluri decât orice tânăr jucător englez în Liga Campionilor, având cinci reuşite. Wayne Rooney, Theo Walcott, Jadon Sancho şi Phil Foden au câte trei.

Grupa H

Maccabi Haifa – Juventus 2-0 (2-0)

Două goluri marcate de Omar Atzili i-au adus lui Maccabi Haifa primele puncte în Grupa H. Wojciech Szczęsny respinsese deja un şut de la distanţă al lui Frantzdy Pierrot înainte de deschiderea scorului de către Atzili, în care atacantul israelian a valorificat centrarea lui Pierre Cornud.

Gazdele au continuat să domine şi a obţinut al doilea gol înainte de pauză, când Pierrot l-a servit pe Atzili, care a trimis un şut la colţul scurt.

Juve a jucat mai bine după reluare, dar nu a reuşit să pună în pericol cu adevărat poarta adversă.

Maccabi Haifa a câştigat un meci din grupele Ligii Campionilor pentru prima dată de când a învins-o pe Manchester United cu 3-0 în octombrie 2002.

Paris – Benfica 1-1 (1-0)

Kylian Mbappé a devenit cel mai bun marcator al Parisului în Liga Campionilor, dar pentru a doua săptămână consecutiv, francezii au remizat cu Benfica. Cu Lionel Messi accidentat, Mbappé a deschis scorul din penalty, după ce Juan Bernat a fost faultat, marcând al 31-lea său gol pentru clubul parisian în această competiţie, devansându-l pe Edinson Cavani.

PSG nu a reuşit însă să se desprindă şi a ratat o victorie care i-ar fi permis să obţină calificarea, după ce João Mário a transformat un penalty în repriza secundă. Mbappé a marcat din voleu în ultima parte a meciului, dar a fost semnalizat în offside.

Roger Schmidt, antrenorul lui a pierdut doar unul din cele 13 meciuri pe care le-a disputat ca antrenor în Liga Campionilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici