MAE: Românii fără acte valabile, până la 19 mai la oficiile consulare pentru titluri de călătorie

MAE îi sfătuieşte pe românii aflaţi în străinătate care nu mai posedă acte de identitate valabile care să le permită exercitarea dreptului de vot să se prezinte înainte de data referendumului la oficiile consulare ale României în vederea obţinerii titlurilor de călătorie.

1 afișare

"Misiunile diplomatice şi oficiile consulare au primit instrucţiuni ca, pe căile pe care le au la dispoziţie, să invite cetăţenii români care nu mai deţin documente de identitate valabile să solicite din timp eliberarea de titluri de călătorie. Procedura de eliberare a titlurilor de călătorie este simplificată dacă persoanele interesate prezintă paşapoarte expirate de mai puţin de un an sau alte acte de identitate cu fotografie, cum ar fipermise de conducere auto, în acest caz, titlul de călătorie se eliberează în aceeaşi zi", se arată într-un comunicat MAE remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul precizează că, în situaţia în care persoana în cauză nu se poate identifica cu astfel de documente, este nevoie de confirmarea identităţii de către autorităţile române competente, iar această procedură poate dura câteva zile.

"Pentru obţinerea titlurilor de călătorie persoanele interesate vor trebui să prezinte documentele cu care se identifică şi două fotografii color, recente, de 3,5 x 4,5 mm, urmând ca, la oficiile consulare să primească formularele necesare. Sfătuim şi pe această cale persoanele care nu mai posedă acte de identitate valabile care să le permită exercitarea dreptului de vot să se prezinte înainte de data referendumului la oficiile consulare ale României din străinătate în vederea obţinerii titlurilor de călătorie", se arată în comunicatul MAE.

În comunicat se precizeazăcă titlurile de călătorie pot fi obţinute numai la oficiile consulare de carieră ale României - secţii consulare ale ambasadelor şi consulate generale de carieră. De asemenea, consulatele onorifice nu eliberează astfel de documente, menţionează MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici